Kuluttaja 3/2020: remonttien kotimyynti, käytettyjen autojen viat, kodinkoneiden käyttöikä, yrttien ja salaattien kasvatus

Kuluttaja 3/2020:ssä perehdymme käytettyjen autojen vikoihin, kodinkoneiden käyttöikään ja korjattavuuteen sekä kaupan ruukkuyrttien ja -salaattien kasvatukseen.

Kuluttajan numero 3/2020 on ilmestynyt. Uusimmassa numerossa perehdymme käytettyjen autojen vikatilastoihin, kodinkoneiden käyttöikään ja kaupan ruukkuyrttien sekä -salaattien kasvatukseen.

Lue myös: Kuluttaja 3/2020:n testit: pankkien peruspalvelut, jääkaappi-pakastimet sekä ikkunanpesuaineet.

Remonttien kotimyynti

“Oliko teillä tulossa kiinteistöön huolto- tai korjaustöitä?” Poliisille tuttujen liikemiesten firma kerää kodin omistajien tietoja kilpailutuksen varjolla. Yhtiö hankkii asiakkaita remonttien kotimyyjille, joista on tullut kymmeniä valituksia kuluttajaneuvontaan.

Käytettyjen autojen yleisimmät viat

Perkasimme läpi Suomen myydyimpien 5 vuotta vanhojen autojen katsastustilastot. Niiden perusteella yleisimmät katsastuksessa hylkäykseen johtuvat viat ovat akselistossa ja jarruissa, kun taas valaisinten ja sähkölaitteiden viat johtavat useimmin korjauskehotukseen. Artikkelissa käymme läpi myös käytetyn auton ostajan muistilistan, auton vikojen tulkinnan OBD-väylän avulla sekä kerromme, miten auton ikä vaikuttaa katsastuksen hylkäysprosenttiin. 

Kodinkoneiden käyttöikä ja korjattavuus

Ovatko kodinkoneet kestäviä tai ainakin korjattavia? Haastattelimme kokeneita kodinkonekorjaajia, jotka kertovat astianpesukoneen, kylmälaitteiden, lieden, uunin, pölynimurin, mikroaaltouunin, liesituulettimen ja pyykinpesukoneiden yleisimmät viat sekä niiden korjaukseen tarvittavien varaosien hinnat. Artikkelissa kerromme myös, miten kodinkoneiden käyttöikää voi pidentää käyttämällä ja huoltamalla niitä oikein. 

Kaupan ruukkuyrtit ja -salaatit

Kaupan vihannesosastolta löytyy lukuisia erilaisia ruukkuyrttejä ja -salaatteja. Sen sijaan, että joka kauppareissulla ostaisi uuden ruukullisen vihreää, yrtit ja salaatit voi istuttaa multaan ja jättää ne kasvamaan. Kokeilimme, miten minttu, basilika, romaine-salaatti, herneenverso, viinisuolaheinä, sitruunamelissa, rosmariini, persilja, lipstikka, salvia, villirucola, meirami ja lollorosso-salaatti pärjäävät kotioloissa, ja saako niistä kasvatettua pidemmäksikin aikaa purtavaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.