Kannattaako kodin remontti kilpailuttaa tarjoussivustolla?

Remonttitarjousten kilpailuttaminen voi säästää selvää rahaa. Kysyimme asiantuntijalta, kannattaako käyttää verkkosivustoja, jotka lupaavat kilpailuttaa remontin kuluttajan puolesta.

Moni päättää teettää remonttinsa ammattilaisilla, kun ei itse osaa tai ehdi. Oikean tekijän valinta on yksi tärkeimmistä remontin työvaiheista. Kirjoitimme aiheesta Kuluttajan numerossa 5/2020. 

Nettiin on viime vuosina perustettu useita sivustoja, jotka lupaavat kilpailuttaa remontin kuluttajan puolesta. Yleensä tarjouspyynnön kerrotaan lähtevän vain luotettavaksi tiedetyille yrityksille. Moni palvelu tarjoaa myös valmista sopimuspohjaa.

Kuluttajan haastattelemilla asiantuntijoilla ei ollut kokemusta kilpailutuspalveluista. Ryhmäpäällikkö Terhi Toivanen Kilpailu- ja kuluttajaviraston neuvontapalveluista kehottaa kuitenkin olemaan aina tarkkana, mihin sitoutuu ja kenen kanssa mahdollinen sopimus allekirjoitetaan.

”Ja vaikka kilpailuttaisikin urakan jonkin palvelun kautta, kannattaa hankkia yrityksestä tietoa myös muualta.”

Kuluttajassa 3/2020 kerroimme, että palveluita tarjoavat yritykset saattavat esimerkiksi tehdä yhteistyötä sellaisten urakoitsijoiden kanssa, jotka ovat poikineet kymmeniä valituksia kuluttajaneuvontaan. 

Yleensä kilpailutuspalvelut ovat kuitenkin kuluttajalle ilmaisia eikä tarjouspyynnön jättäminen sido mihinkään. Siksi ne voivat olla hyvä keino selvittää nopeasti ainakin hintataso.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.