Itse tehty ikkunanpesuaineseos on yhtä hyvä kuin kaupan ikkunanpesuaineet, Kuluttajan testissä selvisi

Itse tehty ikkunanpesuaineseos on yhtä hyvä kuin kaupassa myytävät, testissämme selvisi.

Testasimme Kuluttajan numerossa 3/2020, miten hyvin kotitekoiset ikkunanpesuaineet pärjäävät kaupallisille. Laboratoriossa testattiin kaksi kotitekoista verrokkiseosta: toisessa oli vettä ja etanolia, toisessa vettä, etikkaa ja astianpesuainetta. Kolmanneksi verrokiksi valikoitui mikrokuituliina, jonka kanssa ei käytetty pesuainetta.

Parhaiten ikkunat puhdistuivat veteen kastetulla mikrokuituliinalla sekä kymmenprosenttisella etanoliseoksella. Kumpikin puhdistustapa ylsi samaan 77 pisteeseen kuin kolme testivoittajaa. Mikrokuituliinan puhdistuskyky oli oikein hyvä, testin paras yhdessä testivoittajan kanssa. Mikrokuituliinalla ikkunat jäivät myös kiiltäviksi ja raidattomiksi. Koska mikrokuituliinan kanssa ei käytetty pesuainetta, sillä pestyt ikkunat olivat alttiita pisarajäljille. Mikrokuituliinat maksavat kaupoissa joitakin euroja.

Kymmenprosenttinen etanoliseos sai täyden kympin ikkunoiden kiillosta. Myös puhdistuskyky oli oikein hyvä, eikä raitoja jäänyt. Etanoliseos ei kuitenkaan suojannut lainkaan pisarajälkiä vastaan. Kolmas verrokki oli etikan, astianpesuaineen ja veden seos. Tämäkin osoittautui tyydyttäväksi ikkunanpesuaineeksi. Seoksella pestyssä lasipinnassa oli koko testijoukon vähiten raitoja. Myös lasin kiilto oli testin paras. Puhdistuskyky oli kuitenkin vain keskiverto, eikä seos suojannut pisarajäljiltä lainkaan.

Lue koko testi tästä linkistä (tilaajille).

Tutkittua tietoa ostopäätösten tueksi

Kommentit (1)

Eihän tuo ole muuta kuin kemiaa ja mikrobiologiaa…ja tietenkin fyysistä kokeilua

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.