Ilmastointilaitteen teholla on väliä: tehokkaimmat viilentävät minuuteissa, hitaimmat eivät tunneissakaan

Testasimme 9 siirrettävää ilmastointilaitetta. Tehokkaimmat jäähdyttivät huoneen nopeasti, mutta jäähdytysteholtaan heikoimmat eivät viilentäneet huonetta edes 3 tunnissa.

Testasimme Kuluttajan numerossa 4/2020 yhteensä 9 siirrettävää ilmastointilaitetta. Testattujen laitteiden jäähdytysteho vaihteli laboratoriomittausten perusteella noin 1,7 kilowatista 3,2 kilowattiin. Ilmastointilaitteiden jäähdytystehoa mitattiin 14 neliömetrin kokoisessa huoneessa.

35-asteisen huoneen lämpötila laski 30 asteeseen nopeimmillaan vain muutamassa minuutissa. 25-asteiseksi huoneen sai jäähdytettyä nopeimmillaan 20 minuutissa. Kaksi ilmastointilaitetta ei saanut jäähdytettyä 35-asteista huonetta 25-asteiseksi edes kolmessa tunnissa. Kummankin laitteen jäähdytysteho on muita testin laitteita alhaisempi, 1,7 kilowattia ja kummassakin on muita vähemmän kylmäainetta, 140 grammaa, kun muissa kylmäaineen määrä on 200–285 grammaa.

Oheisessa graafissa on testivoittajan mittaustulos 14-neliöisestä huoneesta: se jäähdytti 10 minuutissa 35-asteisen huoneilman keskimäärin 26,5-asteiseksi.

Lue siirrettävien ilmastointilaitteiden testi Kuluttajan numerosta 4/2020 tai tästä linkistä (tilaajille).

Kommentit (3)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.