Testissä 15 e-kirjojen lukulaitetta: lähes kaikki ovat hyviä, mutta kopiosuojattujen kirjojen kanssa voi olla ongelmia

E-kirjojen lukulaitteita on monen hintaisia, mutta laatu ei riipu hinnasta.

Testissämme on mukana 11 e-kirjojen lukulaitetta sekä neljä verrokkituotetta. Lähes kaikki testin lukulaitteet ovat hyviä valintoja, hinnasta riippumatta.

E-kirjan lukulaite on monella tapaa mainio vekotin. Se on yhtä kevyt kuin älypuhelin, ja pieneen laitteeseen mahtuu vähintään satoja kirjoja. Tästä syystä se on lyömätön esimerkiksi lomamatkalla. Etelänlomailija arvostaa myös sitä, että lukeminen onnistuu vaivatta myös kirkkaassa auringonvalossa.

Täydellisiä lukulaitteetkaan eivät ole. Esimerkiksi lehtien lukemiseen ne eivät sovellu hyvin, eikä verkkoselailu ole kätevää – jos se ylipäätään on laitteella mahdollista. Hankaluuksia saattaa aiheuttaa myös se, että eri palvelut eivät välttämättä ole yhteensopivia kaikkien laitteiden kanssa.

Suojaamattomien, ilmaisten kirjojen hankinta laitteen verkkoyhteydellä onnistuu lähes kaikilla laitteilla hyvinkin mutkattomasti. Ilmaiseksi verkosta löytyy kuitenkin vain hyvin rajallisesti luettavaa.

Enemmän eroja laitteiden välille tuli, kun verkkokaupasta ostettiin ja ladattiin kopiosuojattuja kirjoja. Kahdeksalla laitteella se sujuu hyvin, mutta kahden lukulaitteen tapauksessa kopiosuojattujen kirjojen ostaminen suoraan laitteeseen ei onnistu ollenkaan.

E-kirjojen lukulaitteiden akut ovat niin pitkäkestoisia, että varauksen loppuminen ei yleensä aiheuta käytössä hankaluuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.