Babypinaatissa ja kananmunissa epäily salmonellasta

Kivimäen Maatila Seinäjoella on ilmoittanut kananmunien takaisinvedosta. Myös Satotukku Oy on ilmoittanut vetäneensä myynnistä yhden erän tuoretta babypinaattia. Tuotteessa on alustavissa tutkimuksissa todettu salmonellaa.

Kivimäen Maatila Seinäjoella on ilmoittanut kananmunien takaisinvedosta. Se tehdään varotoimenpiteenä, koska tilan tuotantoeläimistä on todettu salmonellaa, joka on voinut päätyä myös kananmuniin.

Takaisinveto koskee vain Kivimäen maatilan vapaan kanan munia. Parasta ennen -päiväys on 28.5.2020 tai aiemmin.  Pakkauskoko on 10 kpl / 580 g. Tuote on ollut myynnissä vähittäiskaupoissa, tilamyynnissä sekä lähiruokapiiri Rekossa.

Yritys neuvoo kuluttajia joko hävittämään kananmunat tai vaihtoehtoisesti käyttämään tuotteet hyvin kypsennettyinä. Kananmunia ei saa syödä raakana.

Poisvedetty tuote: Kivimäen maatilan vapaan kanan munat
Syy: Salmonellaepäily
Erä: Parasta ennen 28.5.2020 tai aiemmin.
Takaisinvedon päivämäärä: 11.05.2020
Valmistaja/Myyjä: Mty Kivimäen Maatila

Lisätietoja: Kivimäen Maatilan verkkosivujen yhteydenottolomake

Myös Satotukku vetää varotoimenpiteenä kaupoista jäljellä olevat kyseisen erän tuotteet pois ja neuvoo myös kuluttajia hävittämään tuotteen. Epäily koskee vain erää, jonka tunnus on LOT:121. Tuotemerkiltään Semprefresco-niminen babypinaatti on pakattu 70 gramman rasiaan ja sitä on ollut myynnissä viikolla 19 S-ryhmän myymälöissä.

Poisvedetty tuote: Semprefresco babypinaatti
Syy: Salmonellaepäily
Erä: Tunnus LOT:121
Takaisinvedon päivämäärä: 11.05.2020
Valmistaja/Myyjä: Satotukku Oy

Lisätietoa: Satotukku Oy: Johanna Timonen, Puh. 040 451 6221, johanna.timonen @ satotukku.fi 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.