Kuluttajan testi

4.95 €

Varsi-imurit

22.9.2022| /

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Suorituskyky

Varsi-imurin siivoustulos
Varsi-imurin siivoustulosta tutkittiin 9 eri testillä. Pölynimukykyä testattiin imuroimalla kovaa laattalattiaa, paksua Stratos Dura Air -mattoa sekä raollista puulattiaa. 

Testasimme myös osittain täynnä olevan pölysäiliön vaikutusta pölynimukykyyn paksun maton imuroinnissa. Ilmavirtaa vähennettiin tällöin 35 % ja 40 % normaalista.  

Pölynimukykyä arvioitiin lisäksi mittaamalla, kuinka leveän alueen suutin puhdistaa kerralla sekä kuinka hyvin suutin imee seinän vierestä. Mitä leveämpi suuttimen puhdistama alue on verrattuna suuttimen leveyteen, sitä parempi.

Jäljittelimme eläinten karvojen imurointia imuroimalla synteettisiä karvoja Wilton-villamatolta. Karvojen imuroinnin tulosta arvioitiin mittausten lisäksi myös havainnoimalla. 

Kovalta laattalattialta imuroimme myös murusia ja paksulta matolta hiutaleita.

Rikkaimurin siivoustulos
Irrotettavan rikkaimurin siivoustulosta testasimme imuroimalla hiutaleita ja paperisilppua pöydältä. Painotuksen sijasta käytimme näitä tuloksia ainoastaan rajoittamaan suorituskykyä, jos tulokset menivät tietyn raja-arvon alle.

Käyttömukavuus
Käyttömukavuutta arvioi kolme testaajaa, joista yksi oli vähintään 185 cm pitkä. Arvioinnit tehtiin 7-portaisella asteikolla. 

Testaajat arvioivat erilaisten pintojen imurointia – kuten keraamisen laattalattian, synteettisen maton ja portaiden imurointia. Lisäksi he arvioivat imureiden kahvan ja suuttimen käyttöä, säätöjä, kytkimiä ja merkkivaloja sekä akun irrottamista ja käyttöä. 

Testaajat arvioivat myös imurin liikuttamista ja käyttöönottoa sekä kunnossapitoa, puhdistusta ja säilytystä.  Raati testasi myös moottori- ja poistoilmasuodatinten puhdistamista. Se arvioi myös käyttöohjeen kattavuutta ja ymmärrettävyyttä. Myös erillisen rikkaimurin käyttö arvioitiin.

Akun kesto ja imutehon menetys
Testissä mitattiin akun käyttöaika yhdellä latauksella. Imuri oli vapaasti toiminnassa ja siihen oli kiinnitetty suutin tai jokin lisävaruste. Imuria käytettiin suurimmalla tehoasetuksella eikä se saanut koskea mihinkään pintaan. Mittasimme ajan, kuinka kauan se oli käynnissä, kunnes pysähtyi. 

Määritimme imurin käyntiaikana suurimman imutehon sekä suurimman ja pienimmän ilmavirran sekä imutehon kokonaishävikin. Mittasimme ajan, jossa imuri menettää 10,5 % imutehostaan. Lisäksi mittasimme, kuinka paljon imutehosta häviää käynnissä olon ensimmäisten 7 minuutin aikana.

Sähkönkulutus
Mittasimme sähkönkulutuksen akun lataamisen aikana sekä imurin ollessa telakassa 24 tuntia.

Melu
Imuroinnista tuleva ääni mitattiin desibelimittarilla 1,6 m päässä imuroitavasta matosta. Kolme henkilöä arvioi lisäksi melua kuuntelemalla imurointia arvioiden sitä 5-portaisella asteikolla.


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.