Kuluttajan testi

4.95 €

Urheilukellot

12.6.2019| /

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Kuntoilutoiminnot Mittausten tarkkuus ja toistettavuus arvioitiin. Kalorimittauksen tarkkuus testattiin kävellessä, juostessa, pyöräillessä ja normaaleissa arjen askareissa, kuten astianpesukonetta tyhjentäessä. Askelmittarin ja etäisyysmittauksen toimivuus testattiin kävellessä ja juostessa. Sykemittauksen tarkkuutta testattiin levossa, kävellessä, juostessa ja pyöräillessä. Tarkkuutta verrattiin ammattilaitteiden tuloksiin.

Käytön helppous Yleisen käytettävyyden lisäksi arvioitiin kuntoilutoimintojen käytettävyys ja käyttöönotto. Suurin painoarvo annettiin päivittäisen käytön helppoudelle. Käyttöönotossa huomioitiin asetusten muokkaaminen itselle sopivaksi. Käytön helppouden osana arvosteltiin lisäksi laitteen rakenne ja uniseurannan käytettävyys.

Kuntoilusovellusten kohdalla arvioitiin muun muassa selkeyttä, räätälöitävyyttä, tavoitteiden ja kilpailujen asettamista sekä tietojen päivitysnopeutta.

Käyttöönotosta arvosteltiin sovellusten lataaminen, paritus puhelimen kanssa ja tilien luominen. Kuntoilutoimintojen käytettävyydestä arvosteltiin kannustusviestien laatu, näytön luettavuus kuntoilun aikana, päivittäinen käyttö sekä kellon käyttömukavuus.

Akku Kellojen toiminta-aika ja latausnopeus mitattiin. Toiminta-aika mitattiin tyypillisessä käytössä siten, että mahdollinen gps-toiminto oli pois päältä.

Älykello-ominaisuudet Tekstiviestien, puheluiden ja Whatsapp-viestien toiminnallisuudet arvosteltiin. Myös Facebook- ja Twitter-tuki huomioitiin. Keskeisimpänä ominaisuutena huomioitiin ilmoitukset saapuvista puheluista, viesteistä ja sosiaalisen median päivityksistä.

Älypuhelinsovellus Kellojen tukena älypuhelimessa käytettävät sovellukset arvosteltiin. Tärkeimpinä huomioitiin sovelluksen yleinen toimivuus ja käyttöliittymän selkeys. Myös sovelluksen räätälöinti, asetusmuutosten teko sovelluksen kautta kelloon ja ilmoitusasetusten hallinta arvioitiin.

Monipuolisuus Liitännät, kuntoiluominaisuudet, ja älypuhelimeen liittyvät toiminnot arvosteltiin. Laitteet saivat lisäksi pisteitä muun muassa kosketusnäytöstä.


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.