Testissä oli mukana viisi taulutietokonetta. Laitteiden hinnat vaihtelevat noin 250 ja 600 euron välillä.
Taulutietokoneita käytetään esimerkiksi nettisivujen selailuun, videoiden katseluun, sähköpostien lähettämiseen ja pelailuun. Erilaisia käyttötarkoituksia on valtavat määrät ja jatkuvasti kasvava sovellustarjonta tuo k...
Taulutietokoneita käytetään esimerkiksi nettisivujen selailuun, videoiden katseluun, sähköpostien lähettämiseen ja pelailuun. Erilaisia käyttötarkoituksia on valtavat määrät ja jatkuvasti kasvava sovellustarjonta tuo koko ajan lisää mahdollisia käyttötapoja.
Apple esitteli helmikuussa 2011 seuraajan testissä mukana olleelle ensimmäiselle iPad-versiolle. Uusi iPad2 tuli myyntiin maaliskuun lopussa. Testattua iPad-mallia on jo nyt vaikea löytää kaupoista uutena, mutta päätimme kuitenkin julkaista myös sen tulokset.
Itselle sopivaa taulutietokonetta etsiessä kannattaa miettiä millä yhteystavalla haluaa päästä verkkoon. Wlan on kotikäytössä usein paras tapa, mutta esim. bussissa 3G-yhteys on usein ainoa käytettävissä oleva yhteystapa. Kaikissa taulutietokoneissa ei ole 3G-ominaisuutta. Ainakin Applen iPadin voi ostaa 3G-ominaisuudella tai ilman. Tämän lisäksi monille tärkeitä asioita ovat mm. muistikorttipaikka tai usb-liitäntä.
Testin laitteiden näytöt ovat kooltaan joko noin 10- tai 7-tuumaisia. Jos ei ole varma itselle sopivasta näytön koosta, kannattaa kokeilla molempia palvelevissa liikkeissä. Koon lisäksi näytöissä on huomattavia eroja käytettävyydessä. Isompi näyttö tuo tietysti laitteeseen lisää kokoa, jolloin sitä on ikävämpi kantaa mukana paikasta toiseen.
Toiminta-aika yhdellä latauksella vaihteli reilusti laitteiden välillä. Esimerkiksi Youtube-videoiden katselu langattoman lähiverkon kautta tyhjensi akun nopeimmillaan alle viidessä tunnissa. Parhaimmillaan akku kesti yli kymmenen tuntia.