Kuluttajan testi

4.95 €

Tabletit

4.3.2021|

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä eri maiden riippumattomien kuluttajalehtien kanssa.

Multimedia Arvosanassa huomioitiin tabletin eri toimintojen kuten videopuheluiden, videon katselun ja musiikin kuuntelun, valo- ja videokuvauksen, e-kirjojen luvun, verkkoselailun ja sähköpostin helppous ja toimivuus.

Käyttömukavuus Tärkeimpänä käyttömukavuuden osana arvosteltiin kosketusnäytön tarkkuus ja reagointinopeus. Arvioon vaikutti myös painikkeiden ja säätimien käyttömukavuus, liitäntöjen käytön helppous ja laitteen käytön mukavuus sylissä ja pöydällä. Lisäksi huomioitiin näppäimistön käytettävyys sekä tiedostojen siirron, sovellusten asentamisen ja datayhteyksien käyttöönoton helppous.

Näytön laatu Näytön laatua arvioitiin eri valaistusolosuhteissa. Näytön heijastavuus, tarkkuus, suurin kirkkaus ja katselukulmat arvosteltiin.

Akku Arvosanassa huomioitiin toiminta-aika videontoistossa ja verkkoselailussa. Myös toiminta-aika 30 minuutin latauksen jälkeen mitattiin. Lisäksi mahdolliset kuumenemisongelmat latauksen aikana ja virransäästötilaan siirtymisen helppous huomioitiin arvostelussa.

Suorituskyky Suorituskykyä mitattiin erilaisilla mittauksilla ja sovelluksilla. Arvosanassa huomioitiin myös tiedonsiirtonopeus wlan-verkossa.

Laitteen rakenne ja liitännät Arvosanassa huomioitiin liitännät, rakenne ja kannettavuus. Kannettavuuden arviossa huomioitiin laitteen ulkomitat, paino ja ruudun koko suhteessa laitteen kokoon.

Varmuuskopiointi ja tietosuoja Arvostelu tehtiin varmuuskopioinnin helppouden perusteella. Tietosuoja-arvosteluun vaikuttivat muun muassa lukituskoodin käyttömahdollisuus, sormenjälkilukija, kasvojentunnistus, automaattilukitus ja mahdollisuus laitteen lukitsemiseen ja tallennettujen tietojen poistamiseen etänä.


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.