Kuluttajan testi: Silitysraudat

4.95 €

Silitysraudat

16.4.2014| /
Silitystulos
Testissä kolme henkilöä silitti kolme erilaista tekstiiliä jokaisella silitysraudalla: puuvillaa, puuvilla-polyesteriä ja puuvillasta tehdyt farkut. Puuvilla silitettiin höyryllä ja kolmen pallon symboloimalla lämpötilalla. Puuvilla-polyesteri silitettiin käyttäen höyryä ja kahden pallon symboloimaa lämpötilaa. Farkut silitettiin höyryllä käyttäen termostaatin maksimiasetuksia.  Kolmen hengen raati arvioi silitystuloksen, kuinka hyvin rypyt silenivät.

Käyttömukavuus
Käyttömukavuudessa mitattiin höyrynmuodostusaika kolmen pallon symboloimassa lämpötilassa, jäähtymisaika ja lämpeneminen sekä arvioitiin johtoa, säätöjä ja nappuloita, vesimäärän näkymistä, vesisäiliön täyttämistä ja tyhjentämistä, kätisyyden vaihdon helppoutta, kalkinpuhdistusta, käyttöohjetta, raudan liukumista kankaalla, raudan säilyttämistä, pohjan muotoa, termostaattia, paloriskiä ja merkkivalon näkyvyyttä.

Höyrynmuodostus
Testissä mitattiin, kuinka paljon silitysraudat voivat tuottaa höyryä. Höyrynmuodostusta mitattiin maksimilämpötilassa ja kahden pallon symboloimassa lämpötilassa.

Pohjan naarmuuntuminen
Pohjan naarmuuntumista testattiin hankaavilla materiaaleilla: pehmeällä, puolikovalla ja kovalla.

Kalkkiintuminen
Testissä mitattiin, kuinka nopeasti ja kuinka paljon kalkkia muodostui silitysrautoihin. Kalkkiintumista mitattiin laitteella, joka jäljittelee höyrysilittämistä. Termostaatti säädettiin maksimilämpötilaan ja höyrytys maksimiin. Rautoja puhdistettiin testauksen välissä kalkista ohjekirjan mukaisesti tai jos höyryntuotanto laski 50 %:iin maksimimäärästä tai 5 grammaan minuutissa. Testiä jatkettiin 252 tuntiin tai se keskeytettiin, jos höyryä tuli puhdistamisenkin jälkeen alle 5 g/min. Mitä pidempään höyryä tuli riittävästi, sitä paremmaksi rauta arvioitiin. Testissä käytettiin suomalaisvettä kovempaa vettä.

Laboratoriossa testattiin muuan muassa raudan liukumista kankaalla.

liuku1

liuku2

 


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.