Seniorikännykät

4.95 €

Seniorikännykät

6.3.2013|
Testasimme viisi seniorikännykkää ja vertailun vuoksi myös kaksi suosittua älykännykkää. Senioripuhelinten hinnat vaihtelevat noin 90 ja 170 euron välillä, testatut älypuhelimet maksavat noin 580 ja 750 euroa.
Puhelinominaisuudet testattiin samalla tavalla kuin muissa matkapuhelintesteissämme. Testissä painotettiin helppokäyttöisyyttä, puhe- ja tekstiviestiominaisuuksia sekä turvaominaisuuksia. Käyttäjäpaneelissa selvitimme erityyppisten puhelinten soveltuvuutta ihmisille, joilla on iän mukanaan tuomia rajoitteita kuten esimerkiksi näön tai kuulon heikentymistä tai huonokätisyyttä. Testatut senioripuhelimet olivat helppokäyttöisempiä kuin verrokkeina käytetyt älypuhelimet. Senioripuhelimen tunnistaa siitä, että siinä on
  • tavanomaista isommat näppäimet, merkinnät ja tekstit
  • hätätoimintonäppäin, jolla voidaan ottaa yhteyttä joihinkin ennalta määriteltyihin numeroihin.
Pelkästään isot näppäimet, iso näyttö tai isot merkinnät ja tekstit eivät tee puhelimesta hyvää senioripuhelinta. Yksinkertainen ja selkeä valikkorakenne ja painettu käyttöohje ovat tärkeitä käytön helppouden ja käsittelyn kannalta. Kokematonta puhelimen käyttäjää kannattaa auttaa alkuun puhelimen käytössä. Puhelimeen voi esimerkiksi asentaa valmiiksi SIM-kortin, kirjoittaa osoitteistoon keskeiset yhteystiedot ja määritellä numerot, joihin turvapuhelunäppäimellä tai pikavalintanäppäimillä pääsee.  

Testatut tuotteet

Vertailu Merkki Malli Hinta KOKONAISARVOSANA
NäytäDoro PhoneEasy 715 169 € €🔒
NäytäDoro PhoneEasy 612 169 € €🔒
NäytäDoro PhoneEasy 515 129 € €🔒
NäytäDoro PhoneEasy 505 89 € €🔒
NäytäBea-fon S 200 129 € €🔒
NäytäSamsung Galaxy S III 16GB 584 € €🔒
NäytäApple iPhone 5 749 € €🔒