Polkupyöränlukot

4.95 €

Polkupyöränlukot

17.4.2013| /
Testi tehtiin kansainvälisenä kuluttajaorganisaatioiden yhteistyönä.

Murtoturvallisuutta kokeilivat koulutettu testaaja ja maallikko 16 eri työkalulla. Kutakin työkalua käytettiin kolme minuuttia. Kokeiltuja työkaluja olivat muun muassa voimapihdit, sivuleikkurit, puukkosaha ja kulmahiomakone.

Voimalla murtamista kokeiltiin useammilla työkaluilla lähtien työkaluista, joita varas todennäköisesti käyttäisi yrittäessään avata lukkoa. Tiirikointia kokeiltiin eri välineillä. Katkaisukestävyyttä arvioitiin kohdistamalla lukkoon tasaisesti kasvava voima kunnes lukko murtui.

Katkaisu- ja iskunkestävyyttä koskevat testit tehtiin standardin DIN EN 1549 pohjalta.

Lukot kiinnitettiin telineessä oleviin polkupyöriin. Testikäytössä olivat maastopyörä, citypyörä ja nuorisomallin polkupyörä.

Käytön helppouteen vaikuttivat lukkojen pakkausmerkinnät, käyttöohjeet, lukon ja sen kiinnikkeen käyttö ja muu käyttömukavuus.

Viisi koehenkilöä arvioi muun muassa lukon avaamista ja sulkemista pimeässä ja käsineet kädessä, erilaisia lukitusmahdollisuuksia, lukon painoa ja sen käytöstä aiheutuvaa melua.

Kestävyyden arvosanaan vaikuttivat avaimien kestävyys taivutettaessa ja lukon korroosiotesti. Korroosiotestissä lukkoja suihkutettiin suolavedellä. Avainten taipumisherkkyys testattiin standardin DIN EN 1033 mukaisesti. Testissä arvioitiin myös, miten helposti lukon materiaali kolhii pyörän runkoa ajon aikana.

Haitta-aineiden, eli terveydelle haitallisten PAH-yhdisteiden (polysyklisten aromaattisten hiilivetyjen) ja ftalaattien, pitoisuudet mitattiin lukkojen päällysmateriaaleista.


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.