Kuluttajan testi

4.95 €

Oksasakset

13.3.2019|

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Käyttäjätestit Oksasakset annettiin ammattipuutarhureille käyttöön kuuden viikon ajaksi.  Testaajat arvioivat sekä tuoreiden että kuivien oksien leikkaamisen helppoutta, kahvojen mukavuutta ja otteen tehokkuutta. Turvalukon helppokäyttöisyys arvosteltiin myös heikkokätisen näkökulmasta.

Puutarhurit arvostelivat käsien tärähtämisen leikatessa ja arvioivat miten helposti sormet jäävät kahvojen väliin leikatessa. Myös saksien sopivuus heikkokätiselle arvosteltiin.

Käyttäjät kiinnittivät huomiota myös saksien kokoon ja terien sekä kahvojen aukeamiskulmaan. Palautusjousen toiminta arvioitiin esimerkiksi kahvoja avattaessa. Myös jousen likaantumisherkkyys ja puhdistaminen arvosteltiin.

Testaajat arvioivat tuntuvatko oksasakset tasapainoisilta, painavilta tai ranteita rasittavilta käytössä. Myös oksasaksien helppo löydettävyys, eli värien kirkkaus huomioitiin. Puutarhureiden piti vielä arvioida ostaisivatko he itse kyseisen tuotteen omaan käyttöönsä.

Lisäksi arvioitiin oksasaksien sopivuus vasenkätisille.

Tekniset testit Kolme puutarhuria teki leikkaustestit 6 mm ja 9 mm paksuilla testimateriaaleilla. He arvioivat kuinka paljon tarvittiin voimaa materiaalien katkaisuun. Lisäksi arvosteltiin leikkausjälki.


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.