Monitoimikoneet

4.95 €

Monitoimikoneet

27.1.2016| /
Monitoimikonetestissä testattiin laitteiden suorituskykyä, käyttömukavuutta, laatua, melua, sähkönkulutusta, turvallisuutta ja kestävyyttä.

Suorituskyky

Kustakin koneesta testattiin ne toiminnot, mitä niillä pystyy tekemään: vatkaaminen, kakku- ja leipätaikinan valmistaminen, majoneesin valmistus, pähkinöiden, yrttien ja sipuleiden silppuaminen, juuston ja porkkanoiden raastaminen, sekoittaminen, jään murskaaminen, perunoiden siivuttaminen sekä hedelmämehun valmistus. Perunoiden siivuttaminen ja hedelmämehun valmistaminen eivät vaikuttaneet testin kokonaisarvosanaan.

Jokaisesta toiminnosta mitattiin siihen kulunut aika ja arvioitiin lopputulos. Esimerkiksi kermavaahdosta arvioitiin vaahdon tilavuus ja nesteen erottuminen, kun se oli ollut jääkaapissa 24 tuntia, taikinoista taas tasaisuus, kakusta ja leivästä niiden nousemista sekä valmiin leivän rakennetta. Lisäksi arvioitiin myös majoneesin tasaisuutta, paksuutta ja kiinteyttä, kun sitä oli säilytetty jääkaapissa 24 tuntia. Tasaisuuden lisäksi arvioimme muun muassa pähkinärouheen, hienonnettujen yrttien ja sipulisilpun hienojakoisuutta sekä juusto- ja porkkanaraasteen palojen määrää raasteessa. Lisäksi arvioimme smoothien koostumusta ja siihen jääneitä palasia, lettutaikinan kuohkeutta, nestemäisyyttä ja kerrostuneisuutta, vauvanruuan hienojakoisuutta ja palojen määrää soseessa sekä jäämurskan rakennetta.

Käyttömukavuus

Käyttömukavuutta arvioi kolmen hengen asiantuntijaraati, jotka arvioivat seuraavia asioita: Laitteen kokoamisen, täyttämisen ja tyhjentämisen sekä ohjelman valitsemisen helppous, laitteen puhdistus, ohjauspaneelin selkeys, käyttöohjeet, prosessin seuraamisen helppous, laitteen liikuteltavuus ja säilytys sekä helppokäyttöisyys vasen- tai oikeakätiselle.

Rakenne

Laitteiden rakennetta määriteltäessä arvioitiin, kuinka hyvin laite oli valmistettu.

Melu

Melua arvioitiin kuuntelemalla sekä mittaamalla desibelimittarilla.

Sähkönkulutus

Sähkönkulutusta mitattiin, kun monitoimikonetta pidettiin valmiustilassa. Lisäksi mitattiin mahdollinen sähkönkulutus, kun keitin oli kokonaan pois päältä, mutta virtajohto seinässä.

Turvallisuus

Selvitimme laitteiden turvallisuutta. Tällä arvosanalla ei ollut lainkaan painoarvoa. Se saattoi vain alentaa kokonaisarvosanaa, jos laite ei läpäissyt turvallisuustestejä.

Kestävyys

Testasimme moottorin kestävyyttä käyttämällä laitteita 170 kertaa 5 minuutin jaksoissa ja 90 kertaa 10 minuutin jaksoissa. Välissä pidettiin taukoja. Koneilla valmistettiin mm. lettu- ja kakkutaikinaa. Myöskään kestävyyden arvosanalla ei ollut painoarvoa. Se saattoi vain alentaa kokonaisarvosanaa, jos laite ei läpäissyt kestävyystestejä.

Koneilla testattiin muun muassa majoneesin valmistusta.

Mayonnaise_2_


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.