Makuupussit

16.6.2004|

Pussien eristävyys mitattiin EN 13537 -standardin mukaan. Sen mukaiset mittaukset tuottavat muun muassa kaksi käyttölämpötila- arvoa, joista korkeampi on mukana taulukossa. Tämän testausmenetelmän ansiosta tulokset ovat vertailukelpoisia myös tulevien samalla menetelmällä tehtävien testien kanssa.

Testissä käytettiin nukkea, jonka keho on jaettu 20 itsenäisesti ohjattavaan alueeseen. Nuken yllä oli verryttelypuku ja polvisukat. Nuken alla oli 12 millin paksuinen makuualusta ja sen alla puulevy. Testihuoneen lämpötila oli säädettävä.

Kestävyystestissä mitattiin, miten hyvin päällyskangas, vuori ja vetoketju kestävät vetoa pituus- ja poikkisuuntaan. Myös vetoketjulle ja sen saumoille tehtiin vastaavat vetolujuuskokeet.

Pesunkestävyyttä tutkittiin pesemällä pussit viiteen kertaan. Huono pesunkestävyys olisi rajoittanut kokonaisarvosanaa, mutta tässä testijoukossa kokonaisarvosanaa ei jouduttu rajoittamaan.

Pussien käyttömukavuutta arvioi viidestä miehestä ja viidestä naisesta koostuva raati. Jokainen raatilainen kokeili kutakin pussia tunnin ajan +7 asteen lämpötilassa. Kokeilun jälkeen arvioitiin pussin yleinen mukavuus, pussiin meno ja poistuminen siitä sekä vetoketju, huppu, lämpökaulus ja kuljetuspussi.