Kuluttajan testi

4.95 €

Keittiövaa’at

20.5.2021| /

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä eri maiden riippumattomien kuluttajalehtien kanssa.

Punnitseminen

Arvosanassa huomioitiin punnituksen tarkkuus, punnituksen toistettavuus ja vaa’an herkkyys pienille muutoksille. Testit tehtiin tasaisella työtasolla ja tarkistetuilla testipunnuksilla.

Tarkkuus

Tarkkuutta mitattiin punnitsemalla 25, 50, 100 ja 500 gramman sekä 1 ja 2 kilogramman kuormat. Lisäksi punnittiin kunkin vaa’an suurimman ilmoitetun kapasiteetin mukainen kuorma. Testit toistettiin kahdesti. Mikäli mittauskertojen välillä oli eroa, tehtiin vielä kolmas punnitus.

Punnituksen toistettavuus

Punnituksen toistettavuutta testattiin tekemällä kolme mittausta 500 gramman kuormalla.

Vaa'an herkkyys

Vaa’an herkkyyttä pienille muutoksille testattiin lisäämällä 500 gramman kuormaan ensin 1 gramman paino, ja sen jälkeen 2, 5 ja 10 gramman painot.

Käyttömukavuus

Kolme laboratorion asiantuntijaa arvosteli vaakojen käyttömukavuuden. He arvioivat käyttöohjeet, käyttöönoton helppouden, punnitsemisen helppouden, puhdistamisen helppouden, ylläpidon ja säilytyksen.

Käyttöönoton helppoutta arvioitaessa kiinnitettiin huomiota painikkeiden kokoon ja sijoitteluun sekä merkkivalojen selkeyteen. Punnitsemisen helppouden arvioon vaikutti muun muassa tason koko, näytön luettavuus, vaa’an kapasiteetti, mahdollisen kulhon tilavuus ja laitteen vakaus pöydällä.

Asiantuntijat arvioivat kuinka helppoa vaa’an puhdistaminen on ja kuinka helposti laitteen sisälle menee nestettä puhdistamisen yhteydessä. Lisäksi arvosteltiin paristojen vaihtamisen helppous, vaa’an paino ja kannettavuus sekä säilyttämisen helppous.

Rakenteen laatu

Asiantuntijat arvostelivat laitteen materiaalien ja viimeistelyn laadun ja laitteen rakenteen tukevuuden. Lisäksi tehtiin pudotustestit 85 senttimetrin korkeudelta laattalattialle.


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.