Kuluttajan testi

4.95 €

Espressokoneet

11.12.2019| /

Espressokoneet testattiin kuluttajaorganisaatioiden kansainvälisenä yhteistyönä. 

Espresson laatu

Arvosanassa arvioitiin ensimmäisen ja toisen kupillisen kokonaislaatua: makua, tuoksua ja ulkonäköä.

Eri osatekijöiden aistinvarainen arviointi

Espresson kokonaislaadun lisäksi testiraati arvioi erikseen kahvin värin tasaisuutta, creman väriä, koostumusta ja pysyvyyttä, tuoksun voimakkuutta ja monimuotoisuutta, maun täyteläisyyttä, jälkimakua ja sen pysyvyyttä, hapokkuutta, kitkeryyttä sekä jumoavuutta, eli karvauden ja makeuden tasapainoa.

Espresson valmistus

Kahvin valmistuksessa mitattiin kahvin lämpötilaa, valmistusaikaa, kahden kupillisen valmistamista yhtä aikaa ja maidon vaahdottamista.

Lämpötila

Lämpötilaa mitattaessa selvitettiin, kuinka hyvin kone pystyi pitämään kahvia suositellussa 67 °C asteen lämpötilassa. Laskimme myös ensimmäisen kupin lämpötilan keskiarvon ja ensimmäisten kuppien väliset lämpötilaerot.

Valmistusaika

Mittasimme ensimmäisen kupin ja toisen kupin peräkkäiset valmistusajat.

Kahden kupillisen valmistaminen yhtä aikaa

Mittasimme ensimmäisen ja toisen kupillisen määrän ja lämpötilan erot samanaikaisesti kaksi kupillista valmistavilla keittimillä. 

Maitovaahto

Määritimme kokonaisarvion siitä, kuinka hyvin kone selviää maidon vaahdotuksesta. Maito saisi kuumentua enintään 70 asteeseen, jotta maito ei olisi palaneen makuista tai jotta maidon pinnalle ei muodostuisi kuorta.

Käyttömukavuus

Käyttömukavuudessa arvioitiin espresson valmistaminen kokonaisuutena, maidon höyryttämisen, laitteen puhdistuksen ja kalkinpoiston helppous sekä melu ja tärinä sekä käyttöohjeet.

Sähkönkulutus 

Arvosanassa mittasimme, kuinka paljon sähköä kului keittimen lämmittämiseen ja kuinka paljon lämmittämisen jälkeiseen kahvin valmistamiseen. Lisäksi mittasimme, kuinka paljon kahvinkeitin kuluttaa sähköä valmiustilassa. Valmiustilan liian suuri sähkönkulutus vaikutti sähkönkulutuksen pääarvosanaan rajoittavasti, jolloin pääarvosana laski ala-arvosanojen painotettua keskiarvoa pienemmäksi.

Laitteen muotoilu / rakenne

Arvioimme, kuinka tukeva laite oli. 


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.