Kuluttajan testi

4.95 €

Astianpesukoneet

3.8.2016|
Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä eri maiden kuluttajalehtien kanssa.

Suorituskyky Täytimme koneen ruokailuvälineillä, lautasilla, kupeilla, laseilla, muovirasioilla, kattilalla, tarjoiluvadilla ja vuoalla. Likasimme astiat muun muassa lihalla, kananmunalla, pinaatilla, tomaattimehulla ja teellä. Ruoan annettiin kuivua tai kuumentua kiinni. Koneessa oli myös puhtaita astioita. Arvioimme pesutuloksen ja kuivaustehon puoli tuntia ohjelman loputtua. Teimme testin kolmesti sekä normaali- että säästöohjelmalla. Normaaliohjelmaa painotettiin enemmän. Veden lämpötila oli noin +15 C.

Pesutulosta tutkittiin arvioimalla, oliko astia täysin puhdas, olivatko likatahrat pieniä vai suuria ja paljonko niitä oli.

Kuivaustulosta koskeva testi tehtiin perusastioilla, vuoilla, kattiloilla ja muovirasioilla. Tutkimme vesipisaroiden ja vesijälkien lukumäärän.

Ympäristöarvosana Otimme huomioon sekä normaali- että säästöohjelman sähkön ja veden kulutuksen. Sähkön painoarvo oli 90 prosenttia.

Käyttömukavuus Arvioimme täyttämisen helppouden sekä siivilän, oven, pesuainelokeroiden, korien ja suihkuvarsien toimivuuden.

Melu Mittasimme melutason desibelimittarilla 1,2 metrin etäisyydeltä ja 70 senttimetrin korkeudelta. Lisäksi 5 asiantuntijaa arvioi melun häiritsevyyttä.

Ohjelmien kesto Mittasimme sekä normaali- että säästöohjelman kestot kolmesti.

Käyttöohje Tutkimme ohjeiden kattavuuden ja selkeyden.


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.