Kuluttajan testi

4.95 €

Aktiivisuusrannekkeet

23.1.2019| /

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Kuntoilutoiminnot Testissä huomioitiin mittausten tarkkuus ja toistettavuus. Kalorimittauksen tarkkuus testattiin kävellessä, juostessa, pyöräillessä ja normaaleissa arjen askareissa, kuten astianpesukonetta tyhjentäessä. Askelmittarin ja etäisyysmittauksen toimivuus testattiin kävellessä ja juostessa. Sykemittauksen tarkkuutta testattiin levossa, kävellessä, juostessa ja pyöräillessä. Mittausten tarkkuutta verrattiin ammattilaitteiden antamiin tuloksiin.

Käytön helppous Arvostelussa huomioitiin yleisen käytettävyyden lisäksi kuntoilutoimintojen käytettävyys ja käyttöönotto. Suurin painoarvo annettiin päivittäisen käytön helppoudelle. Käyttöönotossa huomioitiin asetusten muokkaaminen itselle sopivaksi. Käytön helppouden osana arvosteltiin lisäksi laitteen rakenne ja uniseurannan käytettävyys.

Kuntoilusovellusten kohdalla arvioitiin muun muassa selkeyttä, räätälöitävyyttä, tavoitteiden ja kilpailujen asettamista sekä tietojen päivitysnopeutta.

Käyttöönotosta arvosteltiin sovellusten lataaminen, paritus puhelimen kanssa ja tilien luominen. Kuntoilutoimintojen käytettävyydestä arvosteltiin kannustusviestien laatu, näytön luettavuus kuntoilun aikana, päivittäinen käyttö sekä kellon käyttömukavuus.

Älykello-ominaisuudet Tekstiviestien, puheluiden ja Whatsapp-viestien toiminnallisuudet arvosteltiin. Myös Facebook- ja Twitter-tuki huomioitiin. Keskeisimpänä ominaisuutena huomioitiin ilmoitukset saapuvista puheluista, viesteistä ja sosiaalisen median päivityksistä.

Älypuhelinsovellukset Rannekkeiden tukena älypuhelimessa käytettävät sovellukset arvosteltiin. Tärkeimpinä huomioitiin sovelluksen yleinen toimivuus ja käyttöliittymän selkeys. Myös sovelluksen räätälöinti, asetusmuutosten teko sovelluksen kautta rannekkeeseen ja ilmoitusasetusten hallinta arvioitiin. Arvostelu tehtiin erikseen Android- ja Applen iOS-sovelluksille.

Monipuolisuus Rannekkeiden liitännät, kuntoiluominaisuudet, ja älypuhelimeen liittyvät toiminnot arvosteltiin. Laitteet saivat lisäksi pisteitä muun muassa kosketusnäytöstä.

Akku Rannekkeiden toiminta-aika ja latausnopeus mitattiin. Toiminta-aika mitattiin tyypillisessä käytössä siten, että mahdollinen gps-toiminto oli pois päältä.

Toiminta-aika testattiin testisyklillä, joka koostui päiväajan (10-18), ilta-ajan (18-24) ja yöajan (24-10) osuuksista. Päiväaikana laitteita pidettiin ranteissa ja niihin lähetettiin 3 puhelua ja yhteensä 35 viestiä eri palveluista. Ilta-aikana laitteet olivat telineissä, jotka liikuttivat kelloja 10 minuuttia joka tunti. Laitteisiin soitettiin yhteensä 16 minuutin ajan, jotta näytöt olivat välillä päällä. Yöaikana kellot saivat olla rauhassa paikallaan.

 

Laitteiden mittaustuloksia verrattiin ammattilaitteiden mittauksiin.


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.