Vedetön tiskikone

Kaupungin vuokra-asunnon asukas osti astianpesukoneen. Hän pyysi kaupungilta asennusapua, ja kaupunki ilmoitti tekevänsä asennustyön maksutta. Kone ei kuitenkaan toiminut, koska letkut asennettiin mutkalle niin, ettei kone ottanut vettä. Huoltomies ei löytänyt vikaa, ja asukas tilasi korjaajan paikalle. Koneessa ei ollut korjattavaa, letkut vain oikaistiin. Korjaaja veloitti käynnistä 259,30 euroa. Asukas vaati vuokranantajaa maksamaan siitä 209,30 euroa sekä tulostus- ja postituskuluja 20 euroa.

Vuokrasopimuksen perusteella kaupungilla ei ollut velvollisuutta kustantaa astianpesukoneen asennusta, vaikka se olikin tarjoutunut tekemään työn maksutta. Asukkaalle olisi joka tapauksessa aiheutunut asennuskuluja koneesta. Asukkaalle ei siis ollut aiheutunut kaupungin menettelyn tähden ylimääräisiä kuluja. Kaupungin ei tarvinnut osallistua kulujen maksamiseen.

Kommentit (1)

Asiakkaalle siis asennettiin kaupungin puolesta kone huonosti, jonka jälkeen huoltomies ei löytänyt vikaa. Tämän seurauksena asukas tilasi korjaajan. Kyllä tässä ihan selkeästi asukkaalle seurasi kuluja asentajan/huoltomiehen osaamattomuudesta. Peruste ”Asukkaalle olisi joka tapauksessa aiheutunut asennuskuluja koneesta” on käsittämätön kun kone kaupungin toimesta asennettiin väärin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.