Tarkan euron kuntoilija

Asiakas irtisanoi kuntosalisopimuksen 27.11. Irtisanomisaika oli 30 päivää. Hän sai kuitenkin 1.12. päivätyn laskun, jossa laskutettiin palvelusta 6.1. asti. Asiakas vaati 9,95 euron palautusta ­viivästyskorkoineen. Lasku osui irtisanomisajalle. Kuntosali selvitti, että ehtojen mukaan maksu on tällöin maksettava.

Kuukauden irtisanomisaika on vastaavan kaltaisissa sopimuksissa tavallinen ja kohtuullinen. Ehto ei myöskään ollut epäselvä, ja ehdot olivat saatavissa yrityksen verkkosivuilta, joilla tilaus oli tehty. Irtisanomisaikana erääntyvä maksu ei ollut kohtuuton sopimusehto, koska aika oli varsin lyhyt, ja sen kuluessa oli vielä mahdollista kuntoilla. Hyvitystä ei tullut.

Kommentit (1)

Tämä on valitettavasti erittäin tyypillinen tilanne tällä hetkellä, että kuntosaleille liitytään ja halutaan myös erota. Korona tulee ovista ja ikkunoista myös yrittäjän lompakkoon ja varmasti hekin haluavat pitää jokaisesta eurosta kiinni. Esimerkiksi https://gorillasports.fi/ tilaa kuntosalitarvikkeita kotiin hetkellisesti ja sitten jatkamaan taas harjoittelua kun korona on mennyt ohi. Mielestäni kuitenkin riskinä tämmöisissä asioissa yrityksen kannalta on, että tuleeko sama kuluttaja enää samalla kuntosalille jatkossa, tuskinpa vain, joten kannattaakin miettiä että onko tämä fiksua vai kannattaisiko näissä sopimuksista huolimatta hyväksyä kuluttajan ”sopimusten vastainen” toiminta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.