Mediatiedot

Kuluttajan ilmestymispäivät 2019:

Kuluttaja 1: 23.1.
Kuluttaja 2: 13.3.
Kuluttaja 3: 24.4.
Kuluttaja 4: 12.6.
Kuluttaja 5: 31.7.
Kuluttaja 6: 18.9.
Kuluttaja 7: 30.10.
Kuluttaja 8: 11.12.

Tutkittua ja luotettavaa tietoa

Kuluttaja on Suomen ainoa kuluttaja-asioihin erikoistunut aikakauslehti ja digipalvelu. Lehden lukijana säästät rahaa kodin hankinnoissa ja osaat valita itsellesi parhaat ja sopivimmat tuotteet.

Kuluttajaa lukemalla tunnet omat oikeutesi, vältyt tulemasta huijatuksi ja osaat pitää puolesi riitatilanteissa yritysten kanssa. Erotat humpuukin tutkitusta tiedosta ja osaat tehdä kestäviä valintoja asioissa, joilla on oikeasti väliä.

Testaamme puolueettomasti

Julkaisemme puolueettomia testejä ja vertailuja, jotka auttavat sinua valitsemaan parhaat ja kukkarollesi sopivimmat tuotteet. Samalla kannustamme yrityksiä valmistamaan, tuomaan maahan ja myymään entistä parempia tuotteita.

Suurin osa Kuluttajan testeistä tehdään kansainvälisenä yhteistyönä International Consumer Research and Testing -organisaation (ICRT) osakkaiden kanssa. Testit tehdään aina puolueettomasti, tarkoin valituissa laboratorioissa.

Kaikki ICRT-yhteistyössä mukana olevat ovat kuluttajien etuja ajavia, puolueettomia järjestöjä tai muita organisaatioita. Jäsenet eivät saa olla riippuvaisia tuotteita valmistavista ja myyvistä yrityksistä tai poliittisista puolueista.

Lisätietoja tuotetestauksesta: Testauspäällikkö Teemu Sysioja (etunimi.sukunimi@kuluttaja.fi).

Näin tunnistat hyvän ostoksen

Myönnämme testien voittajille ja hinta-laatusuhteeltaan erityisen hyville tuotteille tunnustuksia. Kunniamaininta myönnetään Testivoittaja- tai Hyvä ostos -merkkeinä, joita yritykset voivat käyttää markkinoinnissaan. Yritys voi lunastaa merkin 12 kuukauden ajaksi käyttöönsä.

Testimerkkien tiedustelut: Toimitusjohtaja Mika Kesseli (etunimi.sukunimi@kuluttaja.fi).

Meillä on jo yli 50 000 lukijaa

Kuluttaja haluaa olla täysin riippumaton. Siksi emme julkaise lainkaan mainoksia, piilomainontaa tai yritysten maksamaa sisältöä. Testattavat tuotteetkin ostetaan kaupoista tavallisten kuluttajien tavoin.

Olemassaolomme riippuu lehden tilaajista. Sinäkin voit olla yksi heistä.

Vuonna 2014 painetulla Kuluttajalla oli keskimäärin 21 500 tilaajaa. Lukijoita oli keskimäärin 54 500. Tilaa lehti tai digilehti täältä!

Testipankissa yli 300 testiä!

Kuluttaja.fissä voit lukea digilehden heti sen ilmestymispäivän aamuna – kännykällä, tabletilla tai tietokoneella. Käytössäsi on kattava testipankki sekä kaikki vanhat lehdet vuodesta 2000 alkaen. Uudistuneessa testipankissamme on jo yli 300 testiä ja tuhansien tuotteiden testitulokset.

Kuluttaja.fihin kirjaudutaan asiakasnumerolla, jonka löydät painetun lehden takakannesta, osoiteleiman yhteydestä. Saat asiakasnumeron myös sähköpostilla tai soittamalla asiakaspalvelustamme.

Julkaisijana kuluttajayhdistys

Kuluttajaa julkaisee Kuluttajaliiton perustama yhdistys, Kuluttajatietoisuuden edistämisyhdistys Kery ry. Aiemmin lehteä julkaisi pitkään Kuluttajavirasto (nyk. Kilpailu- ja kuluttajavirasto KKV).

Lehden julkaisija on kaupallisesti ja poliittisesti riippumaton, aatteellinen yhdistys. Sen tehtävänä on kustantaa ja julkaista Kuluttajaa, tehdä puolueettomia tuotetestejä ja taata Kuluttajan puolueettomuus, riippumattomuus ja journalistinen vapaus myös vastaisuudessa. Yhdistyksen tavoitteena ei ole tehdä voittoa. Kustantajana toimii toimitusjohtaja Mika Kesseli.

Keryn rahoitus tulee pääasiassa Kuluttajan tilausmaksuista. Lisäksi yhdistys sai 2014–2015 tukea Kilpailu- ja kuluttajavirastolta (KKV) ja 2016 alkaen Kuluttajaliitolta. Riippumattomuuden takaamiseksi Kuluttajalla ei ole mainosrahoitusta. Keryn puheenjohtajana toimii Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling ja varapuheenjohtajana Kuluttajaliiton valtuuston puheenjohtaja Leena Simonen.

Julkaisijan ja toimituksen yhteystiedot

Asiakaspalvelun yhteystiedot