Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Kuntoilutoiminnot

Mittausten tarkkuus ja toistettavuus arvioitiin. Kalorimittauksen tarkkuus testattiin kävellessä, juostessa, pyöräillessä ja normaaleissa arjen askareissa, kuten astianpesukonetta tyhjentäessä. Askelmittarin ja etäisyysmittauksen toimivuus testattiin kävellessä ja juostessa. Sykemittauksen tarkkuutta testattiin levossa, kävellessä, juostessa ja pyöräillessä. Tarkkuutta verrattiin ammattilaitteiden tuloksiin.

Käytön helppous

Yleisen käytettävyyden lisäksi arvioitiin kuntoilutoimintojen käytettävyys ja käyttöönotto. Suurin painoarvo annettiin päivittäisen käytön helppoudelle. Käyttöönotossa huomioitiin asetusten muokkaaminen itselle sopivaksi. Käytön helppouden osana arvosteltiin lisäksi laitteen rakenne ja uniseurannan käytettävyys.

Kuntoilusovellusten kohdalla arvioitiin muun muassa selkeyttä, räätälöitävyyttä, tavoitteiden ja kilpailujen asettamista sekä tietojen päivitysnopeutta.

Käyttöönotosta arvosteltiin sovellusten lataaminen, paritus puhelimen kanssa ja tilien luominen. Kuntoilutoimintojen käytettävyydestä arvosteltiin kannustusviestien laatu, näytön luettavuus kuntoilun aikana, päivittäinen käyttö sekä kellon käyttömukavuus.

Urheilukellojen toiminta testattiin myös älypuhelimen kanssa.

Akku

Kellojen toiminta-aika ja latausnopeus mitattiin. Toiminta-aika mitattiin tyypillisessä käytössä siten, että mahdollinen gps-toiminto oli pois päältä.

Älykello-ominaisuudet

Tekstiviestien, puheluiden ja Whatsapp-viestien toiminnallisuudet arvosteltiin. Myös Facebook- ja Twitter-tuki huomioitiin. Keskeisimpänä ominaisuutena huomioitiin ilmoitukset saapuvista puheluista, viesteistä ja sosiaalisen median päivityksistä.

Älypuhelinsovellus

Kellojen tukena älypuhelimessa käytettävät sovellukset arvosteltiin. Tärkeimpinä huomioitiin sovelluksen yleinen toimivuus ja käyttöliittymän selkeys. Myös sovelluksen räätälöinti, asetusmuutosten teko sovelluksen kautta kelloon ja ilmoitusasetusten hallinta arvioitiin.

Monipuolisuus

Liitännät, kuntoiluominaisuudet, ja älypuhelimeen liittyvät toiminnot arvosteltiin. Laitteet saivat lisäksi pisteitä muun muassa kosketusnäytöstä.

Testitulokset

Artikkeli

Kellojen mittaustarkkuutta verrattiin ammattilaitteisiin.

Testausta ympäri vuoden

Huom! Testimme on käynnissä jatkuvasti, mikä tarkoittaa sitä, että samaan testilaboratorioon lähetetään jopa joka kuukausi uusi testierä tuotteita. Testausmenetelmät ja arvosteluperusteet pidetään samoina testierästä toiseen, jotta eri testierissä testattujen tuotteiden tuloksia voisi vertailla keskenään. Arvosteluperusteet saadaan pidettyä samoina esimerkiksi referenssilaitteiden avulla, jolloin aiemmin testattu tuote testataan uudelleen ja sitä käytetään vertailukohtana uusille testattaville tuotteille.

Tarkistamme testattujen tuotteiden saatavuuden Suomessa myös aiemmin testattujen tuotteiden osalta aina kunkin testin julkaisuhetkellä. Poistamme tuolloin tuotelistasta ne aiemmin testatut tuotteet jotka eivät ole enää saatavilla. Näin varmistamme että lukijalla on mahdollisimman ajantasainen listaus testatuista saatavilla olevista tuotteista.

Sivun kuvat: ICRT ja IStock

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.