Vertailussa: Salaattibuffet vastaan itse tehty

Ostimme kaupan salaattibaarista tuhdin lounassalaatin. Sitten pilkoimme vastaavan annoksen kaupan vihannesosastolta.

Ostaisitko kurkkua 14,90 euron kilohintaan? Entä tomaattia? Ka­nanmunia? K­- ja S-­ryhmien sa­laattibaareissa se on normaali hinta. Tosin salaattibuffettien kilohinnat vaih­televat jonkin verran eri kaupoissa.

Salaattibaarit ovat yleistyneet kaupoissa nopeasti. Asiakas voi koota itse salaattinsa nälän, lompakon paksuuden ja mieltymyk­sensä mukaan.Valikoima on monipuolinen, sillä peruslohien ja ­salaattijuustokuutioi­den lisäksi tarjolla on usein esimerkiksi ma­rinoituja papuja.

Koska kilohinta on kaikille aineksille sa­ma, kannattaa miettiä, mitä purkkiin valit­see. Jos haluaa pienen annoksen yksinker­taisista raaka­-aineista, sen saa itse pilkko­malla helposti ja halvalla.

Tomaatin kilohin­naksi vajaat 15 euroa on nimittäin suolai­nen. Sen sijaan savulohta tuskin saa kalatis­kiltä yhtä edullisesti.

Itse tehty salaatti on halvempi, salaattibaari nopeampi

Salaattiannos itse tehtynä

Hinta 5,60 €

Hyvää: Yhdellä kauppareissulla saa monta lounassalaattia, koska aineksia jää yli. Helppo valita luomua. Ei tarvitse maksaa salaattipurkista. Ei roskaa kertakäyttöastioista.

Huonoa: Hitaampi ja työläämpi. Aineksia pitää ostaa enemmän kuin kerralla tarvitaan. Tiskaamisen vaiva.

 

Salaattiannos salaattibaarista

Hinta: 8,30 € (punnittiin ilman kantta)

Hyvää: Nopea ja kätevä. Tarjolla aineksia, joita tuskin jaksaisi tehdä kotona lounasta varten, kuten marinoituja papuja. Voi ottaa juuri sen verran kuin haluaa syödä. Usein halvempi kuin ravintolan lounassalaatti.

Huonoa: Vihannesten kilohinta nousee huimaksi. Luomutuotteet puuttuvat.

 

Säästöä itse tekemällä: 2,70 €

Hinnat Tampereen keskustan K-kaupoista elokuussa 2015.

Kommentit (3)

Lähikaupan salaattibaari on siunaus pienyrittäjälle: aikaa säästyy vartista puoleen tuntiin päivässä, ja se on kaikki tehokasta työaikaa. Ei tarvitse pestä, pilkkoa ja raastaa (tai keitellä linssejä ja papuja), ja aina saa tuoretta (ei tarvitse säilöä vihreitä jääkaapissa). Salaatista ei myöskään tule helpolla ähkyä, toisin kuin lämmintiskin antimista, joten työteho on parempi.

Salaattibaari on pop.

Salaattibuffet tuo myös vaihtelua. Jos ostaa tarvikkeet vaikkapa kanasalaattiin, joutuu syömään samaa salaattia viikon, jotta kaiken saa käytettyä ja kotona tehty tulee halvemmaksi. Pidän vaihtelusta ja valitsen buffetin, kun lounasta itselleni mietin.

Salaattibaarin hinta suolainen..kyllä, mutta myös tuotteet ovat suolaisia. Ainakin minun makuun.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.