Varsi-imuri simahtaa alle 10 minuutissa – vara-akun hankinta kallista ja työlästä

Kuluttajan testi paljasti, että suositut varsi-imurit simahtavat pahimmillaan 8 minuutin siivouksen jälkeen. Vara-akku helpottaisi arkea, mutta sen hankinta voi olla sekä työlästä että kallista.

Kuluttajan lukijalla on ollut pari vuotta käytössä Dyson V6 Animalpro -varsi-imuri. Johdoton imuri on ollut lukijan mukaan kelpo laite, mutta lyhyt akunkesto turhauttaa. Akkujen lyhyt, pahimmillaan vain 8 minuutin pituinen toiminta-aika todettiin myös Kuluttajan varsi-imuritestissä.

Ongelman ratkaisemiseksi lukija on yrittänyt hankkia imuriinsa uutta akkua yli puoli vuotta – tuloksetta. Tilausta ei ole toimitettu. Miksi 350 euron varsi-imuriin on niin hankalaa saada vara-akkua, Dysonin maahantuonnista vastaava tuotepäällikkö Simo Salovaara?

”Dysonilla oli ollut ongelmia akun tuotannossa, mutta akkua pitäisi nyt olla saatavilla”, Salovaara kertoo.

Hankintaa vaikeuttaa se, että vara-akkua Dysoniin ei saa lähimmästä kodinkoneliikkeestä, vaan akut myy yksinoikeudella Helsingissä sijaitseva huoltoliike. Akun voi tilata tai noutaa paikan päältä.

Vara-akkua tarvitseva joutuu myös kaivamaan kuvetta: vara-akut Dysonin varsi-imureihin maksavat mallista riippuen 50–100 euroa. Lukijan V6-mallin akku maksaa toimituskuluineen 108 euroa.

Jos vara-akun päättää hankkia, sen vaihtaminen vaatii työkalupakin esiin kaivamista. Dysonin akut ovat kiinni kahdella ruuvilla.

 

Lue myös: Riittääkö varsi-imurit?

Kommentit (30)

Oma kokemukseni on ettei Dyson kestä. Laite on jatkuvasti tukossa ja imurointiaika 5 minuuttia.
En suosittele hankkimaan.
Akun hinta olisi 75€.
Ei jatkoon.

Minulla on invictus ja riittää tehot koko asuntoon, pölysäiliö vain pitää tyhjentää välillä, kun minulla on kaksi kissaa, helppo kuljettaa myös mökille mukaan.

Ei sitä pidä käyttää täydellä teholla koko ajan tollot! Normiteholla kyllä imuroi yksiön tai kaksionkin. Tuo iso teho, joka kestää vaan sen 8 minuuttia, on tarkoitettu johonkin spesiaalijuttuihin. Ite imuroin sillä vaan eteisen maton ja jalkarahin, joskus sohvan. Ja silti normiteho riittää muun asunnon imuroimiseen.

Niitä akkuja on ihan helppo tilata verkkokaupasta, ja tämän jutun tekijällekin olis selvinnyt 2 sekunnin googletuksella, että niitä myy ainakin 3 eri verkkokauppaa, joista kaksi ainakin näyttäisi peräti olevan suomalaisia.

Ota hyvä ihminen se ”täysiteho” pois käytöstä. Kestää imuroida 150m² omakotitalokin perusteholla.

Oletpa itse fiksu, kun muita tolloiksi osaat haukkua. Osoittaa kyllä ihan muuta, jos ei minkäänlaisia käytöstapoja osaa.

Kahdeksan (alle kymmen lukuarvot muuten kirjoitetaan kirjaimin, tiedoksi fiksulle) minuuttia on kyllä lyhyt toiminta-aika noin törkeän kalliille imurille. Mistäpä sinä muuten tiedät millaista tehoa alkuperäinen kirjoittaja tarvitsee?

Juuri näin. Se ”superteho” on väliaikaista imurointia varten, esim. ahtaat nurkat tai välit.

40 eurolla saa ihan hyvän kloonin. Ei voi kuitenkaan suositella valistumattomille kuluttajille.

Näissä välttelisin myös ns. halpamerkkejä, sillä ulkokuori voi olla kaunis, mutta yleensä tärkeissä asioissa (esim. akku) on säästetty. Kannattaa ainakin varmistaa, että imurissa on litium-ioni akku tai vastaava hieman kehittyneempi akku, jonka käyttöaika on yleensä huomattavasti suurempi.

Meillä on Boschin imuri joka imuroi helposti yli puoli tuntia latauksella harjaus -toiminnon ollessa päällä: https://www.bosch-home.ie/productlist/vacuum-cleaners/cordless-vacuum-cleaners/athlet/BCH732KTGB?breadcrumb=rechargeablefloorvacuumcleaners

Raha-asioista lisätietoja: https://matchbanker.fi/

Ja Electroluxin imureissa akku on kiinni juotoksin. Ruuveja ny avaa tolloin…

Electrolux Ergo Rabidon akut hyytyivät heti takuuajan päätyä. Myyvät vaihtoakkua alle 50 €, mutta vaihtaminen vaatisi ammattilaisen tinausvälineet ja osaamisen. Huoltoliikkeessä tehtynä akunvaihto maksane lähes saman kuin uusi laite. Ei mikään ekologinen vaihtoehto. Ensimmäinen ja tärkein kysymys akku käyttöisissä laitteissa on, onko pystyykö kuluttaja vaihtamaan akut ja onko niitä järkevään hintaan saatavissa. Rabido tarkoittanee nopeasti hyytyviä akkuja.

Minulle kävi samoin jo toisen kerrran. On harmi, sillä imurointi oli kyllä mukavaa selkä suorana kevyellä laitteella.

Näin kävi meillekin (suunniteltua vanhenemista?) Pitäkkön tunkkinsa, merkki vaihtui.

Kaksi eri Ergo Rapidoa 18v Li-ion akulla ollut ja molemmissa akut hajosivat. Ensimmäisen sain takuuseen mutta toinen hajosi 2pv takuu ajan jälkeen. Imurilla imuroi 2min jonka jälkeen sammuu. Tuossa olisi Kuluttajalle selcittelyn paikka. Lähipiirissä myös samanlaisia kokemuksia kyseisestä imurista.

Electrolux 18 V Li-ion akulla akku ja takuu loppuvat jo toistamiseen samaan aikaan. Netistä ei löydy tähän malliin sopivaa akkua. Samsung akusto näytti olevan kun avoin. Nyt ostin neljännen Elecrolux Rapidon. CM mammutti markkinoilta. Tämä on Kiinassa tehty. Saas nähdä kauanko kestää?

minun akku latautuu kyllä mutta kestäö noin 3min ja sit loppuu.ja sammuu.2vuotta vanhatakuu jo menny tietty

Meillä samaa ongelmaa, takuuta tosin vielä jäljellä. Huomauttivat suodattimen pesusta (jäänyt ehkä hetkeen tekemättä). Kokeillaan tuleeko imurointiaikaa lisää.

2 vuotta vanha boschi – akku kestää noin 2 min täysteholla. Eka ja vika bossi…

Onkos tästä kuluttajasivustosta tullut lainamarkkinoinnin mainosläpyskä. Mukamas akkukommentteja! 🙂

Dyson maksaa pari kertaa muita enemmän, mutta meillä ollut ainoana imurina 110 neliön omakotitalossa jo viisi vuotta. Akku kestää n. 25 minuuttia (normaaliteholla, täysteholla ei kovinkaan kauaa), sillä ei ihan ehdi koko taloa imuroimaan, niinpä imuroimme ensin alakerran, laitamme lautautumaan, siivoamme yläkertaa (tai luuttuamme alakerran tai vaikka tamppaa matot) ja sen aikana onkin jo lautautunut sen verran, että saa imuroitua yläkerran . Tosin nyt viiden vuoden jälkeen akku alkaa piiputtamaan jo 10 minuutin jälkeen.

Ja siis V6-malli käytössa. Uusi akku näyttää maksavan Dysonilla 75e+toimituskulut, samaan hintaan saa ilmeisesti isompia, halvemmalla samankokoisia tarvikeakkuja, mutta Dysonin akkujen laatuja näyttää olevan hyvä, kun 5 vuotta kestänyt, yleensä prakaa parin vuoden sisään.

Olen käyttänyt V6 imuria nyt noin neljä vuotta. Toiminut täydellisesti, parhaat 300(?) euroa mitkä olen sijoittanut! Pienehkön kaksion jossa koiran karvaan PALJON, ei ole akku kertaakaan normi-imurointi kerralla loppunut. Joskus jos samalla imuroi sohvan, sängyn, pölyt jne ihan joka paikasta, on loppunut akku kesken. En ymmärrä miten joku voi saada akun loppumaan (yleensäkin yhdelle imurointi kerralla tai) kesken imuroinnin. Täystehoa käytän aina sohvaan, muuten mennään normiteholla. Sitten joskus kun aika tästä jättää, ostan ehdottomasti uuden samanlaisen (tai vastaavan Dysonin joskun tätä ei mahd ole)! 6/5

Mulla dyson v7 enkä ole koskaan pitänyt imurista! Ampuu pienemmätkin roskat eteenpäin ja kun vartta nostaa, niin se ampuu jaloille. Imee kyllä, mutta vain pienimpiä roskia ja muut työtää edellään – sysihuono vehje.
Katsoin mm.Roidmi xs40 hinta 299 ja imuaika 60min ja dyson maksaa tuplasti..kummankohan haen 🙂

Itse en ostanut dysonia koska imuroidessa pitää painaa koko ajan liipaisimesta. Ostin roidmi rs 60 imurin johon olen tyytyväinen.

Ittellä electrolux ja siinä ei ole mahdollista valita tehoja ja just noin on että älyttömän lyhyt käyttöaika, ärsyttää, ja laitteen putsaamiseen menee pidempi aika kuin itse imurointiin- , olen pettynyt.

Puhutte vain akuista, teho riippuu myös suodattimista, minulla ensimmäisessä Dyson
mallissa kaksi suodatinta joita täysin pestynä ja puhdistettuna voi käyttää vain minuutin- kaksi, eikä silläkään teholla tahdo raskaammat murut lähde, ei ainakaan hiekka. Paljon hyvääkin, mutta ei teho.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.