Varsi-imuri simahtaa alle 10 minuutissa – vara-akun hankinta kallista ja työlästä

Kuluttajan testi paljasti, että suositut varsi-imurit simahtavat pahimmillaan 8 minuutin siivouksen jälkeen. Vara-akku helpottaisi arkea, mutta sen hankinta voi olla sekä työlästä että kallista.

Kuluttajan lukijalla on ollut pari vuotta käytössä Dyson V6 Animalpro -varsi-imuri. Johdoton imuri on ollut lukijan mukaan kelpo laite, mutta lyhyt akunkesto turhauttaa. Akkujen lyhyt, pahimmillaan vain 8 minuutin pituinen toiminta-aika todettiin myös Kuluttajan varsi-imuritestissä.

Ongelman ratkaisemiseksi lukija on yrittänyt hankkia imuriinsa uutta akkua yli puoli vuotta – tuloksetta. Tilausta ei ole toimitettu. Miksi 350 euron varsi-imuriin on niin hankalaa saada vara-akkua, Dysonin maahantuonnista vastaava tuotepäällikkö Simo Salovaara?

”Dysonilla oli ollut ongelmia akun tuotannossa, mutta akkua pitäisi nyt olla saatavilla”, Salovaara kertoo.

Hankintaa vaikeuttaa se, että vara-akkua Dysoniin ei saa lähimmästä kodinkoneliikkeestä, vaan akut myy yksinoikeudella Helsingissä sijaitseva huoltoliike. Akun voi tilata tai noutaa paikan päältä.

Vara-akkua tarvitseva joutuu myös kaivamaan kuvetta: vara-akut Dysonin varsi-imureihin maksavat mallista riippuen 50–100 euroa. Lukijan V6-mallin akku maksaa toimituskuluineen 108 euroa.

Jos vara-akun päättää hankkia, sen vaihtaminen vaatii työkalupakin esiin kaivamista. Dysonin akut ovat kiinni kahdella ruuvilla.

 

Lue myös: Riittääkö varsi-imurit?

Kommentit (18)

Ei sitä pidä käyttää täydellä teholla koko ajan tollot! Normiteholla kyllä imuroi yksiön tai kaksionkin. Tuo iso teho, joka kestää vaan sen 8 minuuttia, on tarkoitettu johonkin spesiaalijuttuihin. Ite imuroin sillä vaan eteisen maton ja jalkarahin, joskus sohvan. Ja silti normiteho riittää muun asunnon imuroimiseen.

Niitä akkuja on ihan helppo tilata verkkokaupasta, ja tämän jutun tekijällekin olis selvinnyt 2 sekunnin googletuksella, että niitä myy ainakin 3 eri verkkokauppaa, joista kaksi ainakin näyttäisi peräti olevan suomalaisia.

Ota hyvä ihminen se ”täysiteho” pois käytöstä. Kestää imuroida 150m² omakotitalokin perusteholla.

Oletpa itse fiksu, kun muita tolloiksi osaat haukkua. Osoittaa kyllä ihan muuta, jos ei minkäänlaisia käytöstapoja osaa.

Kahdeksan (alle kymmen lukuarvot muuten kirjoitetaan kirjaimin, tiedoksi fiksulle) minuuttia on kyllä lyhyt toiminta-aika noin törkeän kalliille imurille. Mistäpä sinä muuten tiedät millaista tehoa alkuperäinen kirjoittaja tarvitsee?

40 eurolla saa ihan hyvän kloonin. Ei voi kuitenkaan suositella valistumattomille kuluttajille.

Näissä välttelisin myös ns. halpamerkkejä, sillä ulkokuori voi olla kaunis, mutta yleensä tärkeissä asioissa (esim. akku) on säästetty. Kannattaa ainakin varmistaa, että imurissa on litium-ioni akku tai vastaava hieman kehittyneempi akku, jonka käyttöaika on yleensä huomattavasti suurempi.

Meillä on Boschin imuri joka imuroi helposti yli puoli tuntia latauksella harjaus -toiminnon ollessa päällä: https://www.bosch-home.ie/productlist/vacuum-cleaners/cordless-vacuum-cleaners/athlet/BCH732KTGB?breadcrumb=rechargeablefloorvacuumcleaners

Raha-asioista lisätietoja: https://matchbanker.fi/

Ja Electroluxin imureissa akku on kiinni juotoksin. Ruuveja ny avaa tolloin…

Hyvä artikkeli ja hienoa että joku vertailee muitakin asioita kuin hintaa. Jos ei vertailua tee hankintoja miettiäessä, tappio on aina varma.
Useat sivustot vertailevat mielipiteitä, mutta eivät aina ota huomioon negatiivisia kommentteja. Tämä selkenisi jos saitit keskittyisivät keskiarvon sijasta hajontaan. Jos vaikka mitataan mielipiteitä eri asioihin 5-portaisella mielipideasteikolla, mielipiteiden keskihajontoja voidaan vertailla toisiinsa. Jos keskihajonta on suurempi, se tarkoittaa että vastaajien mielipiteissä on suuria vaihteluja. Mitä tästä voidaan päätellä palvelun tai yrityksen laadusta?

Hyvänä esimerkkinä voidaan ottaa esimerkiksi rahoitustuotteiden yhdistämistä. Jos kaikki kuluttajat huomioisivat keskiarvon ja hajonnan, meillä olisi todennäköisesti vähemmän velkaongelmaisia ihmisiä.

Vertailu ja keskiarvon ja hajonnan huomioiminen kannattaa aina.

Tämä on niin totta! Turhan moni ottaa kalliin osamaksun ja maksaa tuotteesta liikaa. Tämän takia yhä useampi joutuu turvautumaan palveluihin joiden avulla luottoja voi yhdistää.

Electrolux Ergo Rabidon akut hyytyivät heti takuuajan päätyä. Myyvät vaihtoakkua alle 50 €, mutta vaihtaminen vaatisi ammattilaisen tinausvälineet ja osaamisen. Huoltoliikkeessä tehtynä akunvaihto maksane lähes saman kuin uusi laite. Ei mikään ekologinen vaihtoehto. Ensimmäinen ja tärkein kysymys akku käyttöisissä laitteissa on, onko pystyykö kuluttaja vaihtamaan akut ja onko niitä järkevään hintaan saatavissa. Rabido tarkoittanee nopeasti hyytyviä akkuja.

Minulle kävi samoin jo toisen kerrran. On harmi, sillä imurointi oli kyllä mukavaa selkä suorana kevyellä laitteella.

Näin kävi meillekin (suunniteltua vanhenemista?) Pitäkkön tunkkinsa, merkki vaihtui.

Kaksi eri Ergo Rapidoa 18v Li-ion akulla ollut ja molemmissa akut hajosivat. Ensimmäisen sain takuuseen mutta toinen hajosi 2pv takuu ajan jälkeen. Imurilla imuroi 2min jonka jälkeen sammuu. Tuossa olisi Kuluttajalle selcittelyn paikka. Lähipiirissä myös samanlaisia kokemuksia kyseisestä imurista.

Halppis imurissa on halppisakkuja., koska akku on koko laitten kallein osa. Osta Dyson tai Bosch tms. kunnon akulla niin kestää 30 min ja tuossa ajassa siivoaa kyllä koko kämpä.

Jos on rahapula niin täältä saa apua: https://www.lainaa.net

minun akku latautuu kyllä mutta kestäö noin 3min ja sit loppuu.ja sammuu.2vuotta vanhatakuu jo menny tietty

2 vuotta vanha boschi – akku kestää noin 2 min täysteholla. Eka ja vika bossi…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.