Vaihtoehto henkilöautolle: sähköpyörät, sähköpotkulaudat ja muut kevyet sähkökulkuneuvot, mopot, mopoautot ja mönkijät – sekä yhteiskäyttöautot

Henkilöauton tilalle on tarjolla monenlaisia kulkuneuvoja.

Henkilöauto on monelle suomalaiselle toiseksi suurin sijoitus heti asunnon jälkeen. Etenkin kaupunkiasujalla on kuitenkin nykyisin paljon vaihtoehtoja auton omistamiselle.

Omaehtoinen moottorikäyttöisellä ajoneuvolla liikkuminen on mahdollista heille, joilla on varaa ja mahdollisuuksia suorittaa tarvittava kuljettajan tutkinto ja maksaa sekä ajoneuvon hankkimisesta, vakuutuksista, huolloista ja lukuisista muista kuluista muodostuvat kustannukset. Etenkin autojen kohdalla erilaiset vuokraus-, leasing- ja yhteiskäyttöratkaisut tekevät monissa tapauksissa auton itse omistamisesta vähemmän houkuttelevaa.

Huomattavasti suurempi murros liikenteessä on kuitenkin tapahtumassa akku- ja tietotekniikan kehittymisen myötä. Kevyet, tehokkaat litiumakut ja niiden monenlaisen hyödyntämisen mahdollistava digitaalinen tekniikka ovat tuoneet liikenteeseen monia uusia, sähköisiä ajoneuvotyyppejä. Muitakin uusia tulokkaita on, mutta niiden esiinmarssissa merkittävä tekijä ovat uudet säännökset. Niiden myötä teille on ilmaantunut muun muassa mopoautoja ja aiemmin vain maastossa nähtyjä mönkijöitä.

Kerromme artikkelissamme vaihtoehdoista henkilöauton omistamiselle. Mukana on niin polkupyörät, sähköpyörät, sähköpotkulaudat ja muut kevyet sähköiset kulkuneuvot, mopot, sähkömopot, mopoautot, skootterit, moottoripyörät kuin yhteiskäyttöautotkin. Artikkelistamme selviää muun muassa se, millaisen ajokortin kukin ajoneuvo tarvitsee – ja mitä kulkuneuvoja voi ajaa myös kortitta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.