Vaaralliset tuotteet vedettiin pois myynnistä: lasten sitterissä ja lelussa loukkaantumisvaara, laturissa ja hiirikarkottimessa sähköiskuvaara

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on määrännyt joulukuussa useita tuotteita poistettavaksi myynnistä sähköiskuvaaran takia. Lasten sitteri ja lelu voivat aiheuttaa ulkoisia tai sisäisiä vammoja.

Poisvedetty tuote: Baby MayMay -nukke
Syy: Sisäiset vammat
Takaisinvedon päivämäärä: 19.12.2019
Vastuutaho: Toytrade Tammer Brands Oy:n aputoiminimi

Nuken paristokotelo rikkoutui testeissä, jonka johdosta nappiparistoihin pääsee helposti käsiksi ilman työkaluja. Nappiparistot voivat nieltynä syövyttää voimakkaasti kudosta, esimerkiksi ruokatorvea.

Poisvedetty tuote: Petite Chérie Sitteri
Syy: Muut ulkoiset vammat
Takaisinvedon päivämäärä: 20.12.2019
Vastuutaho: Jollyroom AB Lelujen nettimyynti

Babysitteri saattaa ylikuormittua normaalissa käytössä ja aiheuttaa metallitangon katkeamisen. Jos metallitanko rikkoutuu, lapsi saattaa joko pudota alaspäin ja lyödä päänsä, tai pudota sivulle sitterin kaatuessa. Mallinumerot ovat 540404, 540405, 540406, 540407 ja 540408.

Poisvedetty tuote: Make hiirien ja rottien karkotin
Syy: Sähköiskuvaara
Takaisinvedon päivämäärä: 20.12. 2019
Vastuutaho: Kokkolan Halpa-Halli Oy, puh. 020 718 2000

Laitteen kotelo ei kestänyt iskuvasarakoetta. Muovinen etuosa halkesi ensimmäisen iskun seurauksena ja jännitteiset osat tulivat kosketeltaviksi. Tuote ei täytä sähköturvallisuuslain vaatimuksia.

Poisvedetty tuote: Universal AC-Adapter USB-latauslaite
Syy: Palo- ja sähköiskuvaara
Takaisinvedon päivämäärä: 30.12.2019
Vastuutaho: Origodesign Oy, puh. 09 8561 9001

Laturissa oleva sähköinen eristys verkkojännitteisten osien ja kosketeltavien osien välillä on riittämätön, mikä aiheuttaa käyttäjälle sähköiskun vaaran. Laturin kotelomateriaali ei täytä tulen- ja syttymisen kestävyyttä koskevia vaatimuksia. Tehdyissä testeissä kotelo paloi täydellisesti. Laturista puuttuu monia sekä standardin että lainsäädännön edellyttämiä merkintöjä.

Kuluttajansuojalain mukaisesti tuotteen voi palauttaa ostopaikkaan, jotta myyjä voi korjata sen vaatimusten mukaiseksi. Jos tuotetta ei voi korjata, myyjä voi antaa korvaavan tuotteen tilalle tai kaupan voi purkaa.

Lähde: Turvallisuus- ja kemikaaliviraston markkinavalvontarekisteri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.