Vaaralliset tuotteet vedettiin pois myynnistä: lahjapakkauksessa loukkaantumisvaara, valaisimissa tulipalo- sekä sähköiskuvaara

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on määrännyt marraskuun lopussa useita tuotteita poistettavaksi myynnistä tulipalo- ja sähköiskuvaaran takia.

Poisvedetty tuote: Lahjapakkaus LP5509
Syy: Palo- ja palovammavaara
Takaisinvedon päivämäärä: 28.11.2019
Vastuutaho: Finnmari Oy, puh. 03 873 111

Muovinen kynttilän ympärille aseteltu mansetti saattaa syttyä palamaan käytön aikana, mikä voi aiheuttaa tulipalon tai palovammojen vaaran.

 

Poisvedetty tuote: Brilliant Rick LED-pöytävalaisin / Just Great liitäntälaite
Syy: Sähköiskuvaara
Takaisinvedon päivämäärä: 20.11.2019
Vastuutaho: SOK, puh. 0800 97322

Liitäntälaitteen muuntajan ensiö- ja toisiopiirien välinen eristys ei täytä vahvistetulle eristykselle annettuja vaatimuksia. Tuote ei täytä sähköturvallisuuslain vaatimuksia.

 

Poisvedetty tuote:  Malmbergs Disa LED-kattovalaisin
Syy: Sähköiskuvaara
Takaisinvedon päivämäärä: 20.11.2019
Vastuutaho: Malmberg-Elektro Oy, puh. 09 855 3430

Tuote ei täytä kotelointiluokan IPX4-roiskevesikoevaatimuksia eikä sähköturvallisuuslain vaatimuksia. Tukesin päätöksellä tuote on määrätty poistettavaksi markkinoilta.

 

Poisvedetty tuote: Kodin Taika LED-pöytävalaisin
Syy: Palovaara
Takaisinvedon päivämäärä: 20.11.2019

Vastuutaho: Kokkolan Halpa-Halli Oy, asiakaspalvelu@halpahalli.fi, puh. 020 718 2000

Verkkoliitäntäkojeen pistotulpan kosketintapit eivät täytä tuotestandardissa annettuja mekaanisen kestävyyden vaatimuksia. Tukesin päätöksellä myyjä on määrätty lopettamaan tuotteen myynti ja muun luovutus, mukaan lukien uudet toimitukset jälleenmyyjille. Koska tuotteesta ei ole välitöntä vaaraa hengelle, terveydelle tai omaisuudelle, Halpa-Hallia ei ole velvoitettu keräämään tätä tuotetta pois jälleenmyyjiltä tai loppukäyttäjiltä.

Kuluttajansuojalain mukaisesti tuotteen voi palauttaa ostopaikkaan, jotta myyjä voi korjata sen vaatimusten mukaiseksi. Jos tuotetta ei voi korjata, myyjä voi antaa korvaavan tuotteen tilalle tai kaupan voi purkaa.

Lähde: Turvallisuus- ja kemikaaliviraston markkinavalvontarekisteri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.