Testissä yhteensä 45 bluetooth-nappikuulokkeet: välijohdollisissa on parempi akkukesto

Täysin langattomien sekä välijohdollisten bluetooth-nappikuulokkeiden yksi iso ero on akkukestossa. Täysin langattomat eivät jaksa yhtä pitkään yhdellä latauksella kuin välijohdolliset.

Testasimme 24 täysin langattomat bluetooth-nappikuulokkeet sekä 21 välijohdolliset bluetooth-nappikuulokkeet. Täysin langattomissa malleissa kumpikin kuuloke on oma erillinen omalla akulla varustettu yksikkönsä, ja kuulokkeiden mukana toimitetaan akulla varustettu suojakotelo. Välijohdollisissa kuulokkeissa vasen ja oikea kuuloke on nimensä mukaisesti yhdistetty välijohdolla, jossa puolestaan on akulla varustettu ohjausyksikkö.

Testiemme perusteella välijohdollisten kuulokkeiden akkukesto on selvästi parempi kuin täysin langattomien. Testaamiemme täysin langattomien kuulokkeiden keskimääräinen käyttöaika on noin 5 tuntia, kun välijohdollisten mallien akkukeston keskiarvo on lähes 8,5 tuntia.

Pisimpään jaksavat täysin langattomat kuulokkeet toistavat musiikkia yhdellä latauksella 10,5 tuntia. Välijohdollisista kuulokkeista yhdellä latauksella pisimpään toimivat yltävät 15 tunnin ja 45 minuutin käyttöaikaan.

Toisessa ääripäässä langattomien kuulokkeiden akut voivat loppua jo 2,5 tunnissa, kun välijohdollisissa huonoinkin akkukesto on 5 tuntia ja 45 minuuttia.

Akkukestojen eroa tasoittaa se, että täysin langattomien kuulokkeiden mukana toimitetaan suojakotelo, jossa kuulokkeet latautuvat silloin kuin niitä ei käytetä. Suojakotelon akku riittää tyypillisesti lataamaan kuulokkeet 2–3 kertaa ennen kuin kotelon itsensä akku on ladattava. Parhaimmillaan suojakotelon akusta riittää virtaa peräti 17 latauskertaan.

Kumpikin testi on Kuluttajan tilaajien luettavissa. Kirjautumiseen tarvitset asiakasnumeron painetun lehden takakannesta. Jos et ole tilaaja, voit halutessasi ostaa lukuoikeuden yksittäiseen testiin.

Langattomien bluetooth-nappikuulokkeiden testi

Välijohdollisten bluetooth-nappikuulokkeiden testi

Kommentit (2)

Hei! Langattomien bluetooth-nappikuulokkeiden testi löytyy 16.9.2020 ilmestyvästä lehdestämme. Välijohdollisten bluetooth-nappikuulokkeiden testi löytyy vain verkkosivuiltamme.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.