Testissä pienet pöytämalliset astianpesukoneet: keskinkertaista pesua ja kuivausta, kova meteli ja suuri sähkön- sekä vedenkulutus

Pienet pöytämalliset astianpesukoneet sopivat pieneen keittiöön tai mökille, mutta ne eivät pärjää täysikokoisille astianpesukoneille.

Kun tila keittiössä on kortilla tai tiskiä syntyy vähän, pöytämallinen astianpesukone voi olla osuva ratkaisu tiskivuoren selättämiseen. Pöytämallisen astianpesukoneen hankintaa voi harkita paitsi pieneen keittiöön tai vapaa-ajan asuntoon, myös asuntoautoon, -vaunuun tai vaikka veneeseen.

Testasimme kuusi pientä astianpesukonetta: viisi pöydälle asetettavaa mallia ja yhden työtason alle asennettavan, vetolaatikon tavoin esiin vedettävän kalustepeitteisen astianpesukoneen. Viisi konetta pesee kerrallaan kuusi astiastoa ja pienin pöytämalli vain kaksi astiastoa. Kokonaisarvosanoissa jäätiin parhaimmillaankin tyydyttävään tasoon. Testin neljä parasta ovat tasavahvoja, samankokoisia pöytämallisia koneita. Niiden kokonaisarvosanat mahtuvat kahden pisteen sisään.

Pöytäkoneet vievät leveyssuunnassa enemmän tilaa kuin kapeat astianpesukoneet ja voivat haukata ison osan pöytätilasta, joten kannattaa tutkia tarkkaan mikä konetyyppi on paras omaan käyttötarpeeseen.  Pöytämallisten, kapeidenkalustepeitteisten sekä tason alle sijoitettavien astianpesukoneiden testit ja arvostelut ovat tehty samalla menetelmällä, joten eri konetyyppien tulokset ovat suoraan vertailukelpoisia keskenään. 

Pöytämallisten koneiden pesukyky häviää isommille koneille kaikilla testatuilla osa-aluilla. Erityisesti pääohjelman pesutulos kattiloiden ja vuokien pesussa sekä eko-ohjelmalla pesutulokset kauttaaltaan ovat huonompia kuin isommilla koneilla. Myös kuivaustulokset jäävät isompia koneita heikommiksi, erityisesti eko-ohjelmalla. Hyvää pesutulosta ei saa tällä kertaa kovallakaan rahalla, sillä ryhmän kallein kone saa testin heikoimman arvosanan pesutuloksesta.

Pikkukoneilla pääohjelma on pyöritetty läpi pääsääntöisesti noin kahdessa tunnissa ja eko-ohjelma reilussa kolmessa tunnissa. Sähköä ja vettä pienillä koneilla kuluu suhteessa enemmän kuin isommilla astianpesukoneilla. Avoimeen tilaan pöydälle sijoitettuna pienet tiskarit puhisevat lähempänä korvaa kuin tason alle sijoitettavat koneet, ja mittausten perusteella pöytämalliset astianpesukoneet ovatkin kaikista astianpesukoneista meluisimpia.

Testien lukemiseen tarvitset lehden takakannesta löytyvän asiakasnumerosi. Mikäli et ole Kuluttajan tilaaja, voit myös ostaa lukuoikeuden yksittäiseen testiin.

Testaamme tuotteet puolestasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.