Testissä kiertoilmakypsentimet: ranskanperunoiden kypsennysaika voi olla 15 tai 45 minuuttia

Rapeat ranskalaiset vain tilkalla öljyä? Onnistuu, mutta kypsennysaika voi olla mitä tahansa 15 minuutista 45 minuuttiin.

Testasimme 20 kiertoilmakypsennintä, joita kutsutaan myös ilmafriteerauskeittimiksi tai englanninkielisellä termillä air fryer. Kiertoilmakypsentimien mainostetaan paistavan rapeat ranskalaiset vain tilkalla öljyä. Testissämme selvisi, etteivät kaikki laitteet tähän pysty. 

Kiertoilmakypsentimet ovat kookkaan vedenkeittimen kokoisia kodinkoneita, jotka kypsentävät ruuan kuumalla ilmalla samalla periaatteella kuin kiertoilmauuni, mutta tehokkaammin. Kiertoilmakypsennin paistaa rapeat ranskanperunat vain tilkalla öljyä. Testimme perusteella ranskisten ystävälle voi suositella erityisesti viittä laitetta.

Nopeimmilla kypsentimillä ranskan­perunasatsi valmistuu vain vartissa. Hitaimmilla ruokaa joutuu odottamaan lautaselle peräti 45 minuuttia. 

Testasimme laboratoriossa myös kiertoilmakypsentimien turvallisuuden, sitä kun ei kaupan hyllyllä pysty arvioimaan. Laitteista paljastui muutamia ikäviä yllätyksiä. Peräti kolmen laitteen avauspainike kuumeni yli 60-asteisiksi, pahimmillaan lähes 70-asteiseksi. 

Koko testi on Kuluttajan tilaajien luettavissa. Testin lukemiseen tarvitset lehden takakannesta löytyvän tilausnumeron. Jos et ole tilaaja, voit ostaa myös lukuoikeuden yksittäiseen testiin.

Ostopäätösten tekemisen ei tarvitse olla vaikeaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.