Testissä 41 robotti-imuria: Tyydyttäviä arjen apureita

Lemmikkien karvojen imuroimisessa matolta laitteiden väliset erot ovat suuria. Vain neljä robottia siivoaa erittäin hyvin seinien vierestä.

Robotti-imuri ei korvaa täysin perinteistä imuria, sillä sen imuteho ei pärjää perinteiselle imurille, selvisi Kuluttajan testissä. Robotti vähentää kuitenkin arkisiivouksen tarvetta. Kaikki testatut robotti-imurit osoittautuivat kokonaisarvosanoiltaan tyydyttäviksi. Vaikka erot kokonaispisteissä ovat pieniä, suorituskyvyn eri osa-alueista löytyy merkittäviäkin eroja.

Siivoustuloksissa suurin hajonta on lemmikkien karvojen imuroimisessa matolta. Vain kolme imuria sai siitä erittäin hyvän arvosanan. Peräti 15 robottia siivoaa lemmikkien karvat huonosti tai erittäin huonosti.

Parhaiten robotit siivoavat roskat kovalta laattalattialta. Sen sijaan lautalattian raoista tai matolta siivoaminen osoittautui roboteille todella haastavaksi: kaikkien robottien arvosanat kummassakin tilanteessa jäivät huonoiksi tai erittäin huonoksi, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta.

Murusten siivoaminen matolta sujuu kuitenkin helpommin kuin hienojakoisen pölyn siivousyritykset. Noin puolet roboteista ylsi hyvään tai erittäin hyvään tulokseen, loputkin siivosivat pääosin tyydyttävästi.

Vain neljä robottia siivoaa erittäin hyvin seinien vierestä, ja kaksi ylsi seinän vierten puhdistuksessa hyvään siivoustulokseen. Kaikkien muiden robottien tulokset jäivät tältä osin tyydyttäviksi, huonoiksi ­– tai pahimmillaan peräti erittäin huonoiksi.

Testin robotti-imureiden akkukestossa on suuria eroja. Parhaimmillaan testattujen robottien akut kestävät 3,5–4 tuntia yhdellä latauksella. Joidenkin akut eivät kestä yhdellä latauksella tunninkaan siivousta. Myös latausajassa on merkittäviä eroja.

Kommentit (1)

Tällä kertaa suosittelen lukijoita lukemaan kattavasti muitakin vertailuita, ettei tule pettymään suositeltuihin laitteisiin. On varsin absurdia väittää, että ilman navigointia toimiva robo pärjäisi lidarilliselle tai että imuajalla ei olisi käyttäjälle merkitystä.

Mittaustapa toki vaikuttaa, mutta jos suositeltu laite on satojen tuhansien käyttäjien käytännön arvostelujen perusteella yksi huonoimmista myynnissä olevista laitteista ja toisaalta lähes kaikki muiden testit voittaneet laitteet ovat hännillä, on poikkeuksellisen tärkeää lukea vertailuja myös muualta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.