Testissä 30 robotti-imuria: valtaosa liikkuu systemaattisesti, osa harhailee edestakaisin

Valtaosa testaamistamme robotti-imureista siivoaa asunnon järjestelmällisesti.

Kuluttajan numerossa 3/2021 julkaisemassamme robotti-imuritestissä on mukana 30 robotti-imuria, joista valtaosa eli 22 siivoaa asunnon lattiapinnat järjestelmällisesti.

Jos järjestelmällisesti siivoavan robotti-imurin akku on loppumassa kesken siivousurakan, ne osaavat tyypillisesti palata lataustelakkaan ja jatkaa sen jälkeen kesken jäänyttä siivoamisurakkaa. Testaamistamme robotti-imuria viisi siivoaa lattiat satunnaisessa järjestyksessä.

Testimme perusteella robotti-imurit eivät yllä imuteholtaan perinteisten imureiden tasolle, mutta koska robotit voi ajastaa siivoamaan vaikka joka päivä isäntäväen poissa ollessa, lattiapinnat pysyvät silti siistinä.

Testin robotti-imurit maksavat 200 eurosta 1 300 euroon. Yli tuhatta euroa ei kannata robottiapuriin kuitenkaan panostaa, sillä Kuluttajan Testivoittaja maksaa vain noin 400 euroa. Hinta-laatusuhteestaan Hyvä ostos -merkin ansaitseva malli irtoaa jopa vain 250 eurolla. Pienemmälläkin hinnalla saa siis hyvän tuotteen, kunhan tietää mikä robotti-imuri kannattaa ostaa.

Testin lukemiseen tarvitset lehden takakannesta löytyvän asiakasnumerosi. Mikäli et ole Kuluttajan tilaaja, voit myös ostaa lukuoikeuden yksittäiseen testiin.

Testaamme tuotteet puolestasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.