Testissä 21 ruohotrimmeriä: hyvän trimmerin saa alle 200 eurolla

Nurmikon reunojen pystytrimmaus sekä pitkän ruohon lyhentäminen on monilla trimmereillä haastavaa.

Ruohotrimmerillä saa siistittyä kätevästi ne alueet, joille ruohonleikkurilla ei pääse, esimerkiksi puiden ja istutusten reunat. Testin 21 ruohotrimmeriä on jaettu järeyden perusteella kolmeen kategoriaan: lyhytvartisimmat kompaktit trimmerit, pidempivartisemmat sauvamalliset trimmerit sekä raivaussahojen tapaan kaksiotekahvalla varustetut ruohoraivurit, toiselta nimeltään ruohonraivaussahat. Viimeksi mainitut eivät kuitenkaan ole yhtä järeitä kuin varsinaiset raivaussahat.

Laitteiden hintahaitari ulottuu 100 eurosta peräti 600 euroon, mutta kompaktien trimmereiden Testivoittajan saa jo noin sadalla eurolla. Pitkävartisten, sauvamallisten parhaasta trimmeristä pitää pulittaa kolmisen sataa euroa ja järeimmistä ruohoraivureista vielä enemmän.

Sauvamalliset ruohotrimmerit ovat testin perusteella kompakteja trimmereitä paremmin tasapainotettuja, mutta vaihtelu on testattujen mallien välillä suurta. Ruohoraivurit taas soveltuvat ergonomiansa puolesta muita trimmereitä paremmin pidempikestoiseen ja suorituskykyä vaativaan trimmaukseen.

Nurmikon reunojen pystytrimmaus aiheuttaa monille trimmereille haasteita. Vain yksi trimmeri yltää pystysuuntaisessa trimmauksessa erinomaiseen arvosanaan. Noin puolet trimmereistä pärjää pystytrimmauksessa hyvin. Hyvin pärjäävien laitteiden joukossa on kaikkien kolmen tuoteryhmän edustajia.

Vaakatasossa trimmattiin testissä aidan ja seinän vierustaa. Vaakatrimmauksen arvosanat ovat kautta linjan parempia kuin pystytrimmauksessa. Järeämmät laitteet pärjäävät vaakatrimmauksessa paremmin kuin kompaktit ruohotrimmerit.

Myös pitkän ruohon lyhentäminen on monilla laitteilla vaikeaa. Lähes puolella testin laitteista pitkän ruohon trimmaus jäi korkeintaan tyydyttävään arvosanaan. Heinikoiden trimmauksessa testin kärki on pitkälti samanlainen kuin pitkän ruohon trimmaustulokset.

Laitteiden käyttömukavuus on hyvällä tasolla, mutta meteliin on syytä varautua. Testin laitteiden melutasot vaihtelevat 80 desibelistä noin 90 desibeliin. Kuulosuojaimia kannattaa siis käyttää.

Ruohotrimmeriä ostaessa kannattaa huomioida myös akunkesto, joka on testin laitteilla 12–34 minuuttia. Kaupassa myytävään pakettiin saattaa tosin kuulua testattua suurempikapasiteettisempi akku.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.