Testissä 18:t oksasakset: jo 15 eurolla saa hyvät leikkurit

Testin parhaat oksasakset maksavat 60 euroa, mutta jo 15 eurolla saa hyvät.

Testatut oksasakset on suunniteltu leikkaamaan tyypillisesti korkeintaan noin 20–25 millimetrin paksuisia oksia, eli ne ovat oksasaksien pienemmästä päästä. Myynnissä on myös järeämpiä oksasaksia, joilla voi leikata jopa useiden senttimetrien paksuisia oksia.

Kaikki testatut oksasakset ovat ohileikkaavia. Ne toimivat siis samalla periaatteella kuin tavallisetkin sakset: leikatessa terät ohittavat toisensa, jolloin leikattava oksa katkeaa terien välissä. Testin oksasakset sopivat ohuiden puidenoksien, pensaiden, pensasaitojen, pienten puiden varsien sekä vaikkapa kukkien leikkaamiseen.

Testissä oksasaksilla leikattiin sekä pehmeitä että kovia, puumaisia varsia. Testatessa huomioitiin leikkuun helppous ja jälki sekä leikkaamiseen tarvittava voima. Lisäksi laboratorion asiantuntijat kiinnittivät huomiota oksasaksien helppokäyttöisyyteen, kestävyyteen ja laatuun.

Kaikkien testattujen oksasaksien arvosanat kaksisenttisten oksien leikkaamisessa jää huonoiksi tai erittäin huonoiksi. Valmistajien väitteisiin suurimmista leikattavissa olevista oksapaksuuksista kannattaa siis suhtautua kriittisesti. Paksunkin oksan voi saada poikki, mutta voimaa pitää käyttää ja leikkuupinta voi olla kovinkin epätasainen.

Oksasaksista testattiin myös kestävyys. Kaikki selvisivät pudotustesteistä ongelmitta ja kaikkien tuotteiden rakenteen laatu arvioitiin erittäin hyväksi. Sen sijaan terien kestävyydestä paljastui eroja.

Testin suurimman pistemäärän kerää reilun 60 euron hintaiset sakset. Toiselle sijalle yltää puolet Testivoittajaa halvemmat leikkurit, jotka jäävät Testivoittajasta vain yhdellä pisteellä. Hyvä ostos -kunniamaininnan hinta-laatusuhteestaan ansaitseva tuote on testijoukon edullisin, vain 15 euron hintainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.