Testissä 14 liesituulettimella varustettua induktiotasoa: keittotasot ovat hyviä, liesituulettimet jopa parempia kuin erilliset – mutta laitteet ovat todella kalliita

Liesituulettimella varustetut induktiotasot ovat kalliita, mutta vastaavat kuitenkin laadultaan erillistä induktiotasoa ja liesituuletinta.

Testasimme Kuluttaja-lehden uusimmassa numerossa 14 induktiotasoa, joissa on sisäänrakennettu liesituuletin. Testitulosten perusteella parhaat liesituulettimella varustetut induktiotasot eivät yllä parhaiden itsenäisten induktiotasojen tasolle, mutta liesituulettimilla varustetut induktiotasot eivät eroa merkittävästi laadultaan uunillisista induktioliesistä

Lähes kaikki testatut induktiotasot ovat suorituskyvyltään hyviä, vain muutaman suorituskyky jää tyydyttäväksi. Erot suorituskyvyssä eivät ole merkittäviä, eivätkä huoneilmaan palauttavat tai poistohormiin puhaltavat mallit eroa merkittävästi toisistaan. 

Vaikka induktiotasojen suoritus­kyvyssä ei ole suuria eroja, yhdysrakenteisten liesituulettimien suoritus­kyvyssä erot ovat suuret. Useimmat huoneilmaan palauttavat mallit saavat liesituulettimen suorituskykyarvosanaksi erittäin hyvän, mutta kallis, peräti 3 300 euroa maksava tuote pärjää useimpia muita kehnommin. 

Poistohormiin puhaltavat mallit saavat keskimäärin paremmat suorituskykyarvosanat liesituulettimestaan kuin huoneilmaan palauttavat. Useimmat huoneilmaan palauttavatkin mallit suodattavat silti noin 90 prosenttia rasvasta.

Liesituulettimella varustetut induktiotasot ovat varsin kalliita, ­hinnat vaihtelevat noin tuhannesta eurosta noin 4 000 euroon. Silti hinnalle saa vastinetta. Keittotasot toimivat hyvin, ja laitteisiin sisäänrakennetut tuulettimet ovat jopa erillisiä liesituulettimia parempia. Erillinen liesituuletin ja erillinen induktiotaso on toki useimmiten halvempi ratkaisu, mutta testitulosten perusteella yhdistelmälaitteet voivat olla parempia kuin erillisen induktiotason ja liesituulettimen yhdistelmä.

Voit lukea koko testin kirjautumalla lehden takakannesta löytyvällä tilaajanumerolla. Mikäli et ole tilaaja, voit ostaa lukuoikeuden yksittäiseen testiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.