Testissä 14 kasvikuivuria: halpakin voi olla hyvä, mutta kuivaus on hidasta

Kasvikuivuritestimme osoittaa, että kallein ei suinkaan aina ole paras: testin halvin kuivuri ylsi kokonaispisteissä aivan Testivoittajan kannoille.

Moni poimii metsästä ja pihalta saaliiksi yllin kyllin säilöttävää talven varalle. Kuivaaminen on erinomainen säilöntäkeino, jolla saa esimerkiksi marjasaaliista makeaa naposteltavaa pimeisiin talvi-iltoihin.

Testattujen kasvikuivureiden hintahaitari on valtava: kolmesta kympistä pitkälti yli viiteen sataan euroon. Kesän ja syksyn sato kuivuu mainiosti halvallakin kasvikuivurilla. Kuivaus on kaikilla testin kuivureilla kuitenkin hidasta, ja pitkään päällä huriseva laite lisää sähkölaskua. Pienet marjat vaativat joissakin laitteissa paperia alleen, jotta ne eivät tipu ritilöistä läpi.

Kasvikuivuritestimme todistaa jälleen kerran, että kallein ei suinkaan aina ole paras. Itse asiassa testin halvin kuivuri ylsi kokonaispisteissä aivan Testivoittajan kannoille.

Kasvikuivurissa on kerroksittain tasoja, joissa saa kuivattua kerralla runsaasti ruoka-aineita, esimerkiksi omenia, yrttejä, marjoja, sieniä tai vaikkapa riistaa. Kuivauspinta-alaa on enimmillään lähes neliömetri.

Kuivaamiseen on hyvä varata aikaa, sillä se on hidasta harrastamista kaikilla testatuilla laitteilla. Hitaimmilla pitää odotella esimerkiksi viinirypäleiden kuivumista peräti kaksi vuorokautta.

Testaamme tuotteet puolestasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.