Testissä 10 robottiruohonleikkuria: leikkuujälki tasaista, isot erot melutasossa ja leikkuunopeudessa

Testaamiemme robottiruohonleikkureiden leikkuujälki oli tasaista, mutta kaikki robotit eivät sovi kaikenlaisille pihoille.

Ruohonleikkuu kuumana kesäpäivänä voi käydä työstä, erityisesti käsikäyttöisellä ruohonleikkurilla. Laiskemman tai mukavuudenhaluisen pihanhoitajan valinta voikin kohdistua robottiruohonleikkuriin: kun laitteen on kerran asentanut tukiasemineen pihapiiriin sekä tehnyt tarvittavat alkutoimenpiteet kuten robotin reviirin rajauksen, ruoho pysyy koko kesän siistinä melkein itsestään — tai ainakin vähäisemmällä vaivalla kuin itse ruohon leikkaamalla.

Testasimme 10 robottiruohonleikkuria. Robottien suorituskykyä mitattiin 4 viikon ajan 200 neliömetrin kokoisella alueella. Suorituskykyä arvioitiin leikkaamalla standardiruohoa, kaltevaa pintaa sekä kosteaa, pitkää ja epätasaista ruohoa. Standardiruohosta pisteytettiin nurmikon tasaisuus, leikkaamatta jääneet alueet, ruohon silppuaminen ja esteiden läheltä leikkaaminen.

Leikkuujälki oli tasaista tai erittäin tasaista yhtä lukuun ottamatta kaikilla testin laitteilla. Esteet kuten puut, kukkapenkit ja aidat eivät tuottaneet ylitsepääsemättömiä ongelmia testin laitteille. Parhaiten esteistä selvisi testivoittaja, mutta myös viisi muuta leikkuria pärjäsi hyvin tai oikein hyvin.

Kaikki robottiruohonleikkurit eivät sovi kaikenlaisille pihoille. Jos piha on kalteva, kaksi robottia on vaikeuksissa. Epätasaisen nurmikon leikkuusta hyvin suoriutui vain kaksi laitetta. Kostean ruohon leikkuussa roboteilla ei pääosin ollut ongelmia. Pitkä ruoho osoittautui roboteille haastavammaksi kuin kostea nurmikko.

Kaikki testin robottiruohonleikkurit ovat käyttömukavuudeltaan hyviä tai erittäin hyviä ja niiden mukana toimitetaan erittäin hyvät ohjeet. Myös rakenteen ja materiaalien laatu osoittautui kaikilla hyväksi tai erittäin hyväksi. Melutasossa oli sen sijaan suuret erot, samoin leikkuunopeudessa: testin robotit leikkasivat 200 neliömetrin alan nopeimmillaan 30 minuutissa, hitaimmillaan 2 tunnissa.

Koko testi on Kuluttajan tilaajien luettavissa. Kirjautumiseen tarvitset asiakasnumeron painetun lehden takakannesta. Jos et ole tilaaja, voit halutessasi ostaa lukuoikeuden yksittäiseen testiin.

Ostopäätösten tekemisen ei tarvitse olla vaikeaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.