Testissä 62 varsi-imuria: useimmat siivoavat hyvin, mutta akkukestossa ja käyttömukavuudessa on parantamisen varaa

Hyvän varsi-imurin saa alle 300 eurolla, mutta parhaasta pitää maksaa selvästi enemmän.

Noin puolet testatuista imureista siivoaa Kuluttajan varsi-imuritestin mukaan hyvin tai erittäin hyvin, mutta tuloksissa on isojakin eroja riippuen sitä, millaista lattiaa tai alustaa imuroidaan. Haastavimmaksi osoittautui lautalattian raoista siivoaminen.

Kovan laattalattian imurointi sujui testissä useimmilla varsi-imureilla, mutta murusten imurointi oli monille hankalampaa. Mattojen imurointi pölystä onnistui noin puolella testatuista varsi-imureista hyvin tai erittäin hyvin. Pölysäiliön täyttyminen vaikutti monella laitteella siivoustulokseen merkittävästi matolta imuroitaessa.

Lemmikin omistajille varsi-imuritesti tuo hyviä uutisia: 38 imuria siivoaa karvat paksulta matolta erittäin hyvin, ja näistä peräti 27 mallia saa karvojen imuroinnista täyden kympin. Vertailun vuoksi viimeisimmässä pölypussillisten imureiden testissämme vain yhdeksän imuria 60:stä testatusta sai erittäin hyvän arvosanan karvojen imuroinnista.

Alle puolet testatuista varsi-imureista ylsi käyttömukavuudeltaan hyvään arvosanaan. Loppujen käyttömukavuusarvosana jäi tyydyttäväksi. Esimerkiksi maton ja portaiden imurointi on hankalaa joillakin malleilla.

Käyttömukavuuteen liittyy myös varsi-imurin osien irrotettavuus, vaihdettavuus ja puhdistettavuus. Muutama malli ylsi välttävään arvosanaan, lähes kaikkien imureiden kunnossapito ja puhdistettavuus oli huonolla tai erittäin huonolla tasolla.

Varsi-imureiden akkukestot ovat todella lyhyitä. Siinä missä robotti-imuri voi lakaista lattiaa tuntitolkulla hiljalleen huoneistossa liikkuen, testattujen varsi-imureiden akut kestävät noin 10–15 minuuttia. Alle kymmenen minuutin akkukestoon jää 10 imuria.

Akun latautuminen vie usein aikaa. Nopeimmillaan akut latautuvat jopa alle tunnissa, mutta tyypillisesti akun lataukseen pitää varata kahdesta neljään tuntiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.