Testasimme vohveliraudat: testijoukon halvin voitti testin, yhden kahva kuumeni vaarallisen kuumaksi

Emerio WM-107165:n kahva kuumeni lähes 86-asteiseksi.

Testasimme 10 vohvelirautaa, joiden hinnat vaihtelivat noin 20 eurosta noin 80 euroon. Perustehtävässään eli vohvelien paistossa vain kaksi ylsi hyvään arvosanaan. Testissä vohvelit oli tarkoitus saada paistettua mahdollisimman kauniin tasaisen ruskeiksi.

Maultaan testissä paistetut vohvelit olivat herkullisia, täyden kympin veroisia, oli ne sitten paistettu millä tahansa testin vohveliraudalla. Maun lisäksi myös suutuntuma on tärkeää: vohvelit ovat parhaimmillaan päältä rapeina ja sisältä pehmeinä ja mureina. Vain yhdellä vohveliraudalla paistetut vohvelit olivat ulkopuolelta erittäin rapeita.

Seitsemän vohvelirautaa sai käyttömukavuudesta hyvän arvosanan, mutta käyttömukavuuden ala-arvosanoista kaikilta yhtä lukuun ottamatta löytyi yhdestä kolmeen huonoa tai erittäin huonoa arvosanaa.

Laboratorio arvioi vohveliraudoista myös rakenteen ja materiaalien laadun sekä lämpöturvallisuuden. Vain kolme tuotetta sai erittäin hyvän arvosanan rakenteen ja materiaalien laadusta.

Emerio WM-107165 jäi testissä viimeiseksi. Laitteesta löytyi turvallisuuspuute: muovinen kahva kuumeni vaarallisesti lähes 86 asteeseen laitteen liiallisen höyrynmuodostuksen vuoksi. Iholiiton mukaan jo 60–70 asteen lämpötila voi aiheuttaa pinnallisen palovamman vain sekunneissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.