Testasimme kuivaavat pesukoneet: yhdistelmälaitteet eivät kaikilta osin pärjää erilliselle pesukoneelle ja kuivausrummulle

Kuivaava pyykinpesukone säästää tilaa, mutta ei ole kaikilta osin yhtä hyvä kuin erillinen pyykinpesukone ja kuivausrumpu olisivat.

Testasimme Kuluttajan uusimmassa numerossa 11 kuivaavaa pesukonetta, joista osa on toiminnoiltaan vastaavia rinnakkaismalleja. Kuivaava pesukone yhdistää tavallisen pesukoneen ja kuivausrummun, mutta testitulosten perusteella erillislaitteille on yhä paikkansa.

Testasimme pyykinpesukoneita viimeksi Kuluttajan numerossa 8/2021. Nyt testatut kuivaavat pesukoneet eivät yllä parhaiden erillispesukoneiden tasolle. Parhaat erillispesukoneet myös linkoavat paremmin kuin yksikään tämän testin yhdistelmälaitteista. Kuivaavat pesukoneet pärjäävät pyykin kuivauksessa kuitenkin parhaimmillaan yhtä hyvin kuin aiemmin testaamamme erilliset kuivausrummut. Kannattaa huomioida, että vaikka kuivaavien pesukoneiden pesukapasiteetit vastaavat tavallisten pesukoneiden pyykkimääriä, kuivauskapasiteetit ovat kuitenkin pienempiä kuin erillisillä kuivausrummuilla.

Kuivaavien pesukoneiden Testivoittaja maksaa 750 euroa. Tällä hinnalla saa sekä pesu- että kuivaustulokseltaan erittäin hyvän laitteen. Vertailun vuoksi: jos ostaa Kuluttajan aiempien erillislaitetestien Hyvä ostos -maininnan erinomaisesta hinta-laatusuhteestaan keränneet erillislaitteet, paketille tulee hintaa noin 1 300 euroa. Kummankin tuoteryhmän Testivoittajat maksavat yhteensä jopa yli 3 000 euroa.

Yhdistelmälaitteen voi saada siis erillislaitteita halvemmalla – mutta kuivaava pesukone on myös omalta osaltaan kompromissi, sillä parhaatkaan testatut laitteet eivät pärjää kaikilta ominaisuuksiltaan erilliselle pesukoneelle ja kuivausrummulle.

Erityisesti pyykin rypistymisessä on isoja ongelmia: kaikki kuivaavat pesukoneet saivat pyykin rypistymisestä huonoimman mahdollisen arvosanan, siinä missä yhtä lukuun ottamatta kaikki testaamamme kuivausrummut pärjäsivät selvästi paremmin.

Kuivaavien pesukoneiden ongelmana on tavallisten pesukoneiden tapaan huuhtelutulos: Testivoittajia lukuun ottamatta kaikkien laitteiden huuhtelutulos jää huonoksi. Parhaatkaan kuivaavat pesukoneet eivät kuitenkaan huuhtele pyykkiä yhtä hyvin kuin pesukoneista parhaiten huuhtelevat, mikä on hyvä tiedostaa, jos perheessä on herkkäihoisia, aistiyliherkkiä, allergikkoja tai muutoin pyykkien pesuainejäämiin reagoivia henkilöitä.

Testien lukemiseen tarvitset lehden takakannesta löytyvän asiakasnumerosi. Mikäli et ole Kuluttajan tilaaja, voit myös ostaa lukuoikeuden yksittäiseen testiin.

Testaamme tuotteet puolestasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.