Testasimme kotivakuutukset: jopa satojen eurojen vuosisäästö kilpailuttamalla, vakuutusten hinnat laskeneet kahdessa vuodessa

Hintaerot ovat suuria etenkin omakotitaloasujilla.

Testasimme kahdeksan vakuutusyhtiön laajat kotivakuutukset. Omakotitaloasuja voi säästää yli 300 euroa vuodessa kilpailuttamalla kotivakuutuksensa. Vakuutuksen saa nyt myös halvemmalla kuin kaksi vuotta sitten. Huomioimme testissä vakuutusten ehdot ja hinnan sekä vakuutusyhtiöiden asiakastyytyväisyyden.

Koska kotivakuutus ei ole lakisääteinen, sen sisältöön ja siten myös hintaan vaikuttaa monta tekijää, kuten vakuutuksenottajan ikä, asunnon koko ja sijainti sekä se, asuuko vuokralla vai omassa kodissa.

Testiä varten vakuutusyhtiöiltä pyydettiin hinnat kahdeksalle esimerkkiasiakkaalle. Joukossa oli niin omakotitaloasujia kuin rivi- ja kerrostalojen asukkaitakin eri puolilta Suomea. Osa asuu vuokralla ja osa omistusasunnossa.

Vertailukelpoisuuden vuoksi vakuutusyhtiöitä pyydettiin sisällyttämään hintoihin samat osavakuutukset. Näitä ovat esimerkiksi tulipalo-, vesivahinko- ja matkatavaravakuutus.

Yksittäisen esimerkkiasiakkaan kohdalla kotivakuutuksen hinta voi vaihdella vakuutusyhtiöstä riippuen jopa satoja euroja vuodessa. Etenkin omakotitaloasujilla hintaerot ovat suuria.

Testivoittaja on ehdoiltaan testin parhaasta päästä, ja lisäksi vakuutus menestyi asiakastyytyväisyydessä. Edullisin se ei kuitenkaan ole, sillä edullisempia vaihtoehtoja on niin kerrostalo-, rivitalo- kuin omakotitaloasujallekin.

Jos haluaa äänestää puhtaasti lompakollaan, kokonaispisteissä testissä toiseksi yltänyt vakuutustuote nousee kärkeen, vaikka se ei vastaakaan vakuutusehdoiltaan Testivoittajaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.