Testasimme 73 pesukonetta: suurin osa pesee erinomaisesti, huuhtelussa parantamisen varaa

Etenkin kalliit pesukoneet pesevät pyykit hyvin, mutta huuhtelutuloksissa on yhä parantamisen varaa pesukoneen hinnasta riippumatta.

Testasimme Kuluttajan uusimmassa numerossa yhteensä 73 pesukonetta, joiden hinnat vaihtelevat 200 eurosta aina 1 700 euroon. Testin kallein laite ei ollut pesukoneista paras, mutta hyvästä pesukoneesta pitää silti maksaa: testin parhaiten pärjänneet pesukoneet maksavat tuhat euroa tai yli.

Suurin osa testaamistamme pyykkikoneesta suoriutuu pesemisestä erinomaisesti. Ne koneet, joiden pesutulos osoittautui tiukassa laboratoriotestissämme huonoksi tai tyydyttäväksi, ovat laskettavissa yhden käden sormilla. Monet koneet ovat myös nopeita, helppokäyttöisiä ja tehokkaita linkoajia.

Huuhtelutuloksissa ei sen sijaan ole kehumista. Valtaosa huuhtelee suorastaan huonosti. Syy on se, että koneilta vaaditaan nykyään vedensäästöä. Valtaosasta koneista löytyy lisähuuhteluominaisuus. Huolellinen huuhtelu vaatii kärsivällisyyttä: lisähuuhtelu pidentää pesuohjelmia, jotka ovat joissakin koneissa ennestään pitkiä. Kaikkein hitaimpia ovat edulliset koneet, jotka eivät erotu testissä muutenkaan edukseen.

Testien lukemiseen tarvitset lehden takakannesta löytyvän asiakasnumerosi. Mikäli et ole Kuluttajan tilaaja, voit myös ostaa lukuoikeuden yksittäiseen testiin.

Testaamme tuotteet puolestasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.