Testasimme 38 älykelloa: parhaiden sykemittaus pärjää jopa urheilukelloille ja aktiivisuusrannekkeille, akutkin kestävät jopa kolme viikkoa

Testimme perusteella älykellojen sykemittaus ja akkukesto ovat hyvällä tolalla, mutta parhaat aktiivisuusrannekkeet yltävät parempiinkin tuloksiin.

Älykello eroaa urheilukelloista ja aktiivisuusrannekkeista monipuolisuudellaan, mutta vastapainona terveyttä ja urheilusuorituksia seuraavat toiminnot eivät välttämättä vastaa juuri niihin tarkoituksiin optimoitujen laitteiden toimintoja. Koska älykellot ovat tyypillisesti urheilukelloja ja aktiivisuusrannekkeita monipuolisempia, niiden akkukestot jäävät tyypillisesti muista älyrannelaitteista: jotkin kellot on ladattava päivittäin, kun taas toisessa ääripäässä akkukesto yltää jopa kolmeen viikkoon.

Testitulostemme perusteella älykellojen sykemittaus ei aina ole tarkkaa. Tarkimmat älykellot pärjäävät mittaustarkkuudeltaan kuitenkin todella hyvin myös erillisiin aktiivisuusrannekkeisiin ja urheilukelloihin verrattuna. Applen älykellot vievät kärkipaikat sykkeen mittaustarkkuudessa, Samsungin kellot puolestaan ovat joukon tarkimpia askelmittauksessa.

Esimerkiksi pienet ja kevyet sekä silti akultaan pitkäkestoiset aktiivisuusrannekkeet sopivat arkiliikunnan jatkuvaan seuraamiseen, mutta saapuvien viestien ilmoituksia saati puhelintoimintoja niiltä ei kannata odottaa. Urheilukellot taas ovat näiden kahden ääripään puolivälistä.

Älykellot ovat selvästi suurikokoisempia kuin aktiivisuusrannekkeet. Ne muistuttavat kooltaan ja painoltaan enemmän perinteisiä rannekelloja. Rannekelloista poiketen niitä pitää kuitenkin ladata säännöllisesti, pahimmillaan joka päivä mutta tyypillisesti ainakin viikoittain. 

Kuten älypuhelintenkin tapauksessa, kellon tarjoamat ominaisuudet riippuvat sekä valmistajasta että käyttöjärjestelmästä. Älykello-ominaisuuksiltaan testin parhaat arvosanat saavat Applen Watch-älykellot. 

Testitulostemme perusteella ylimääräisten satasien kantaminen myymälään on turhaa: testin suurimman pistepotin keräävä kello maksaa 220 euroa, ja vähintään lähes yhtä hyvät älykello-ominaisuudet ja kuntoilutoiminnot voi saada ranteeseensa selvästi halvemmallakin.

Testien lukemiseen tarvitset lehden takakannesta löytyvän asiakasnumerosi. Mikäli et ole Kuluttajan tilaaja, voit myös ostaa lukuoikeuden yksittäiseen testiin.

Testaamme tuotteet puolestasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.