Testasimme 24 jääkaappi-pakastinta: osa jäähdyttää ruuat todella hitaasti

Yhdistelmälaite on aina kompromissi.

Testin jääkaappi-pakastinyhdistelmät on jaettu kolmeen ryhmään: noin 185 senttimetriä korkeisiin, noin 200 senttimetriä korkeisiin sekä kalustepeitteisiin laitteisiin. Matalimmat mallit ovat tyypillisesti jonkin verran halvempia kuin korkeammat tai kalustepeitteiset. Korkeampiin malleihin mahtuu yleensä enemmän säilöttävää.

Yhdistelmäkylmälaitteista testattiin suorituskyky, käyttömukavuus, sähkönkulutus ja melu. Lisäksi rakenteen laatu arvioitiin. Suurimman painoarvon sai suorituskyvyn arvosana. Testitulosten perusteella yhdistelmälaitteet eivät pärjää suorituskyvyltään parhaille erillisille jääkaapeille ja pakastimille, joten jääkaappi-pakastinta hankittaessa joutuu monesti tyytymään kompromissiratkaisuun. Yhdistelmälaitteen hankkimalla voi kuitenkin säästää rahaa: halvimmat testaamamme jääkaappi-pakastimet ovat halvempia kuin erikseen ostetut jääkaappi ja pakastin.

Suurin painoarvo testissä on annettu suorituskyvylle. Suorituskykyarvosanassa huomioitiin muun muassa oikeiden lämpötilojen säilyttäminen sekä ruuan viilennys- ja pakastusteho. Vain yksi jääkaappi-pakastin sai hyvän arvosanan suorituskyvystään, muiden suorituskykyarvosanat jäivät vain korkeintaan tyydyttäviksi. Jääkaapit eivät tyypillisesti pitäneet ruokia riittävän kylminä, ja osalla ruuan viilentäminen jääkaappilämpöiseksi vie jopa vuorokauden, hitaimmilla parikin vuorokautta.

Yhdistelmälaitteiden pakastinosat jäähdyttävät lisätyn ruuan -18 asteeseen parhaimmillaan alle viidessä tunnissa, pisimmillään aikaa kuluu lähes puolitoista vuorokautta. Testaamamme erillispakastimet eivät pakasta ruokaa yhtä nopeasti kuin nopein jääkaappi-pakastin, mutta hitaimmillaankin ruoka jäähtyy pakastelämpötilaan alle 20 tunnissa.

Pakastinosioista mitattiin myös, kuinka pitkään ne pitävät ruuat korkeintaan yhdeksän pakkasasteen lämpöisenä sähköjen katketessa. Arvosana kuvaa osaltaan pakastinosioiden eristävyyttä. Testatut yhdistelmälaitteet pitivät pakasteet kylmänä vajasta 9 tunnista aina yli 20 tuntiin saakka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.