Testasimme 21 langatonta kotikaiutinta: 200 eurolla saa kaiuttimen, jonka äänenlaatu ei kalpene tuhannen euron hintaiselle kaiuttimelle

Äänenlaadultaan paras kaiutin maksaa 200 euroa – jo 60 eurolla saa hyvän kaiuttimen.

Testin kaiuttimet ovat langattomia kotikaiuttimia, eli musiikki toistetaan langattomasti bluetoothin tai wifi-yhteyden kautta esimerkiksi suoraan älypuhelimen kautta suoratoistopalvelusta kuten Spotifystä. Langattomuus koskee vain musiikin toistoa, sillä laitteet vaativat luonnollisesti sähkötöpselin virransyöttöön.

Testivoittajaksi yltää tällä kertaa testijoukon kallein, ainoana yli tuhat euroa maksava kaiutin, joka kerää 86 pistettä sadasta. Kaiuttimella on kuitenkin omat heikkoutensa. Jos langattomasta kotikaiuttimesta ei halua maksaa näin paljoa, vain 200 eurolla saa testimme perusteella äänenlaadultaan Testivoittajan tasoisen, täyden kympin arvoisen tuotteen. Jos testikakkosen hinta eli 200 euroa kuulostaa sekin kovalta, jo 60 eurolla saa äänenlaadultaan hyvän langattoman kotikaiuttimen.

Testin kaiuttimien äänenlaatuarvosanat eivät juurikaan vaihtele, kuunteli kaiuttimilla sitten klassista musiikkia, poppia, jazzia tai puheääntä. Lähes kaikki kaiuttimet saivat jokaisesta osa-alueesta identtisen arvosanan. Arvosanat vaihtelivat korkeintaan yhden numeron verran eri äänimateriaaleilla per kaiutin.

Jos kuuntelijoita on useampi, tai kaiutin sijoitetaan esimerkiksi keskelle olohuonetta illanvieton ajaksi, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, miten hyvin kaiuttimen toistama ääni kuuluu eri suuntiin. Iso osa kaiuttimista toistaa ääntä ympärilleen vain korkeintaan tyydyttävästi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.