Testasimme 15 pölypussitonta imuria: säiliön puhdistaminen pahimmillaan kuvottavaa, kaksi hajosi kestävyystestissä

Yhdestä imurista hajosi moottori 526 käyttötunnin jälkeen, toisen johdonkelain petti 194 käyttökerran jälkeen.

Testasimme 15 pölypussitonta imuria, jotka ovat tällä hetkellä myynnissä Suomessa. Ne ovat keskimäärin paitsi kalliimpia myös huonompia kuin pölypussilliset imurit. Joukosta löytyy toki kelvollisia ja hyviä laitteita. Esimerkiksi Testivoittaja-maininnan kerännyt, testin suurimmat pisteet kerännyt imuri on koko testiryhmän ainoa erittäin hyvä siivoaja. Se poistaa pölyn matolta ja lattian raoista erittäin hyvin ja kykenee täydellisesti jopa mattoon kiinnittyneisiin karvoihin. Kääntöpuolena on kuitenkin kallis hinta.

Hyvään kokonaisarvosanaan yltävän imurin saa halvimmillaan 280 eurolla. Testikolmoseksi sijoittuu parisen sataa euroa maksava imuri, ja halvimmat pölypussittomat imurit maksavat vain sata euroa. Tämänhintaiset Electroluxin ja Philipsin mallit ovat kuitenkin samalla testin kaksi huonointa imuria.

Pölypussittomien imurien markkinapuheet eivät välttämättä vastaa todellisuutta. Testimme perusteella ne ovat kalliimpia ja huonompia kuin pölypussilliset kilpailijansa.

Pölypussittomia imureita markkinoidaan usein helppokäyttöisyydellä. Kun erillisiä pölypusseja ei tarvitse ostaa, asentaa eikä vaihtaa, riittää kun kippaa pussittoman imurin säiliön sisällön muovipussiin ja sitten roskikseen. Pussittomuudesta tulee myös pientä rahansäästöä, kun pusseja ei tarvitse hankkia kaupasta erikseen.

Varsinainen murheenkryyni on kuitenkin pölypussittomien imurien kunnossapito ja puhdistus. Peräti kahdeksan imurimallia saa siitä huonoimman mahdollisen arvosanan ja loputkin huonon. Suurin syy surkeuteen on se, että imurien likasäiliöiden tyhjentäminen on hankalaa. Testiryhmässä tätä vaihetta kuvailtiin jopa kuvottavaksi: pölypusseihin verrattuna homma on huomattavasti epähygieenisempää. Tämä kannattaa ottaa huomioon puntaroitaessa pölypussillisten ja -pussittomien imurien eroja.

Testimme perusteella pölypussittoman imurin hankkimista voi suositella oikeastaan vain sellaiselle ihmiselle, jolle pölypussien hankkiminen ja vaihtaminen imuriin tuntuu liian raskaalta ja jota ei haittaa imurin roskasäiliön tyhjentämisen vaikeus ja likaisuus. Kannattaa kuitenkin huomioida, että tavanomaisessa asunnossa ja käytössä imurin pölypussi ei täyty hetkessä, eikä sitä tarvitse vaihtaa kovin usein.

Imurien kestävyyttä testattiin sillä, kuinka kauan niiden moottori kestää. 60 imurin ja jokaisen 550 testaustunnin osalta imuritestiin kului yhteenlaskettuna 33 000 tuntia eli 1 375 vuorokautta tai lähes 4 vuotta, tunteina mitattuina. Rankat kestotestimme paljastivat, että kalliskaan imuri ei välttämättä kestä päivittäisessä käytössä. 280 euron hintaisesta Electrolux PC91-GREEN Pure C9:n moottori hajosi 526 tunnin jälkeen ja 100 euroa maksavan Philips FC9331/09 PowerPro Compactin johdonkelain hajosi vain 194 käyttökerran jälkeen.

Testien lukemiseen tarvitset lehden takakannesta löytyvän asiakasnumerosi. Mikäli et ole Kuluttajan tilaaja, voit myös ostaa lukuoikeuden yksittäiseen testiin.

Testaamme tuotteet puolestasi

Kommentit (2)

Eli jos käytän imuria tunnin kerrallaan, kerran viikossa niin tuo ”huono” vain 526tuntia kestänyt malli on siihen mennessä ollut käytössä kymmenen vuotta. Joka on kalliilla hinnallaan maksanut 28€/vuosi.
Mikä tässä nyt oli niin huonoa?

Vähän nyt perspektiiviä näihin testeihin.

Tuo tuntimäärä tekee sen, kone joka kestää noin vähän on huono.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.