Sähköhammasharjoissa on valtavia hintaeroja – huomioi myös harjaspäiden hinta

Kuluttajan testaamien sähköhammasharjojen hintahaitari on hurja: 17 eurosta peräti 280 euroon – tosin niin kalleimpia kuin edullisempiakin laitteita saa joskus samaan hintaan kaksi kappaletta. Laadussa erot eivät sen sijaan ole suuret, joten testitulosten lisäksi kannattaa kohdistaa katse hintalappuun.

Myös harjaspäiden hinnoissa on olennaisia eroja. Testissä parhaita tuloksia tuottaneet harjaspäämallit ovat muun muassa Philipsin C2 Optimal Plaque Defense ja Oral-B:n Cross Action.

Näistä Oral-B:n harjat ovat yleensä selvästi edullisempia ja Cross Action niistä edullisin. Yhden harjaspään hinnaksi tulee 5 kappaleen pakkauksessa kaupasta riippuen noin 4–5 euroa. Yksi Philips C2 Optimal Plaque Defense -harjaspää taas maksaa 4 kappaleen pakkauksessa yli 7 euroa.

Jos harjan vaihtaa kolmen kuukauden välein, kuten kuuluisi, hintaeroa tulee vuodessa Oral-B:n eduksi ainakin 8 euroa. Kymmenessä vuodessa Oral-B:n käyttö säästää jo 80 euroa.

Kommentit (1)

FlossAction-päät Oral-B-harjassa antavat ainakin fiilispohjalta merkittävästi paremman lopputuloksen kuin CrossActionit. Kun harjaspäätä pitää vaihtaa neljä kertaa vuodessa niin on kokolailla yhdentekevää maksaako vaihto kappaleelta neljä vai kuusi euroa. Lopputulos ratkaisee ja jos muutamalla euron kalliimmalla harjaksella säästää hammaslääkärikäynnin niin on äkkiä plussalla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.