Paperiteollisuuden lakko vaikutti Kuluttaja-lehteenkin: 2/2020 jouduttiin painamaan kotimaisen sijaan saksalaiselle paperille

Kuluttaja-lehti painetaan kotimaiselle paperille. Paperiteollisuuden lakon takia numero 2/2020 jouduttiin painamaan poikkeuksellisesti saksalaiselle paperille.

Kuluttaja-lehti painetaan kotimaiselle, Kemissä Veitsiluodon paperitehtaalla valmistettavalle Stora Enson Novapress Silk -aikakauslehtipaperille. Paperille on myönnetty EU-ympäristömerkki, ja raaka-aineet ovat sekä FSC- että PEFC-sertifioituja. Sertifikaatit takaavat, että paperin raaka-aine on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä.

FSC-sertifiointi on Forest Stewardship Council -kansalaisjärjestön myöntämä ja ympäristöjärjestöjen suosima, PEFC-sertifiointi puolestaan on paperiteollisuuden oma sertifiointimenetelmä.

Tammi-helmikuussa olleen paperiteollisuuden lakon takia Kuluttajan keskiviikkona 11.3. ilmestyvä numero 2/2020 on poikkeuksellisesti jouduttu painamaan saksalaiselle Leipa Ultra Mag Plus -paperille. Myös tällä paperilla on EU-ympäristömerkki, ja myös sen raaka-aineet ovat sekä FSC- että PEFC-sertifioituja. Leipa Ultra Mag Plus on valmistettu sataprosenttisesta kierrätyskuidusta ja valkaistu ympäristöystävällisellä, täysin kloorittomalla TCF-menetelmällä.

Koska Leipa Ultra Mag Plus on valmistettu kierrätyskuidusta, paperi on jonkin verran himmeämpää, läpinäkyvämpää ja pinnaltaan vähemmän kiiltävää kuin normaalisti käyttämämme paperilaatu. Tästä syystä Kuluttaja 2/2020 voi tuntua sormissa hieman erilaiselta ja painojälki näyttää himmeämmältä kuin normaalisti.

Kommentit (1)

Puhelimien ja tablettien testeissä ei koskaan painoteta hintaa jolloinka yli 1000 € maksavasta tuotteesta saadaan voittaja kun muut vertailtavat tuotteet ovat 300 € arvoisia. Ero tuotteiden pisteissä on kuitenkin vain yhden pisteen verran. Asteikko on kuitenkin 1-100. Tällä toiminnalla on vuosia suosittu yhtä merkkiä. Jos jaksat lukea testin loppuun niin siellä kyllä todetaan että normaali käytössä riittää nämä 300 € laitteet. Mutta voittajaa hehkutetaan useilla sivuilla kuluttajan valintana. Hinta painotus on kuitenkin aina muissa testeissä merkittävä paino arvo. Onko kuluttaja lehti yhden merkin markkinointi lehti?.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.